كدام روغن ها سالم ترند؟
گل سپید: مصرف بیش از اندازه روغن ها علاوه بر ایجاد چاقی، خطر مبتلاشدن به بیماری های قلبی_عروقی و بعضی از انواع سرطان ها را بیشتر می كند. در این بین اما انواع روغن های مایع گیاهی به سبب وجود اسیدهای چرب غیر اشباع، به میزان كمتری سلامتی را تهدید می كنند.
به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، برای كاهش مرگ ومیر در اثر بیماری های قلبی_عروقی باید میزان چربی اشباع دریافتی بوسیله رژیم غذایی را كاهش دهیم و بجای آن از اسیدهای چرب غیر اشباع استفاده نمائیم. اسیدهای چرب ضروری با كاهش كلسترول برای سلامت قلب مفید هستند.
مواد غذایی نظیر ماهی، زیتون و مغزها حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع مناسب و مطلوب هستند؛ به شكلی كه روغن ماهی حاوی مقادیر فراوانی اسید چرب امگا۳ است و روغن زیتون به سبب دارا بودن مقادیر زیاد اسیدهای چرب غیر اشباع همچون اسید اولئیك و آنتی اكسیدان های طبیعی برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.
نكته قابل توجه آن است كه انواع روغن زیتون از لحاظ تركیبات با یكدیگر متفاوت است؛ بطوریكه ارزش تغذیه ای روغن زیتون بكر (تصفیه نشده) از روغن زیتون مخلوط و حتی روغن زیتون تصفیه شده بیشتر است. روغن زیتون بكر به سبب دارا بودن آنتی اكسیدان هایی مانند ویتامین E، بتاكاروتن و نیز مقادیر بالای اسید چرب ضروری اولئیك (امگا۹) ارزش غذایی بیشتری دارد.
به هیچ عنوان سفارش نمی گردد روغن مخصوص سرخ كردن، برای مصارف دیگر نظیر پخت وپز، سرو سالاد و روی برنج استفاده گردد. روغن هسته انگور نیز كه برای پیش گیری از بروز بیماری های قلبی_عروقی موثر است، اما سریع تر از سایر روغن ها اكسید می شود. بنا بر این برای مصارف سرخ كردنی مناسب نمی باشد و فقط برای مصارف سرد مانند ریختن بر روی سالاد استفاده گردد.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، برای تامین اسیدهای چرب ضروری بدن می توان روغن زیتون به غذا اضافه كرد یا گردو را همراه صبحانه و زیتون كم نمك را همراه با غذا مصرف كرد.
منبع: گل سپید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب