حوزه محیط زیست در مهر ماه ۱۴۰۳،
از شناسایی یک قلاده پلنگ در فیروزکوه تا افتتاح ۲۵۲ خانه محیط زیست
گل سپید: مشاهده یک قلاده پلنگ در فیروزکوه، اضافه شدن تصاویر ماهواره ای به سامانه پایش محیط زیست و افتتاح 252 خانه محیط زیستی در تهران، همچون خبرهای حوزه محیط زیست در مهرماه 1403 بود.
خبرگزاری مهر، گروه جامعه: محیط زیست یکی از مهم ترین سرمایه های طبیعی بشر است که تغییرات آن تاثیر مستقیمی بر زندگی ما دارد. در مهرماه سال گذشته، اخبار گوناگونی در حوزه محیط زیست منتشر گردید که نشان دهنده چالش ها و تحولات مهم این حوزه بودند. از مشاهده و تصویر برداری از یک قلاده پلنگ در فیروزکوه تا اضافه شدن تصاویر ماهواره ای به سامانه جامع پایش محیط زیست، هر یک از این رویدادها اهمیت بالای ی در شکل گیری به آینده محیط زیست بازی کرده اند. این گزارش به بررسی مهم ترین اخبار زیست محیطی مهرماه ۱۴۰۳ می پردازد تا تصویری جامع از وضعیت محیط زیست در آن دوره عرضه نماید. کودکان مؤثرترین نقش در آموزش های محیط زیستی در خانواده را دارند در مهر سال پیش، شینا انصاری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم آیین نواختن زنگ بازگشایی مدارس در سال تحصیلی در مدرسه پروین اعتصامی شهر قدس بیان نمود: فرهنگ سازی در مورد حفظ محیط زیست بخصوص از پایه های ابتدایی و کودکان برای حفاظت محیط زیست در آینده بسیار مؤثر خواهد بود. وی ادامه داد: کودکان یکی از مؤثرترین نقش ها را در آموزش مسایل محیط زیستی در خانواده ایفا می کنند و ما برای آموزش آنها باید برنامه منسجم داشته باشیم. انصاری اظهار داشت: ناترازی انرژی، تولید زباله، مصرف بی رویه آب و خیلی از مسایل دیگر که ما با آن روبه رو هستیم با تغییر رفتار ما در رویارویی با این مسئله می تواند سبب بهبود وضعیت محیط زیست شود.
جذابیت های شغل محیط بانی باید افزایش یابد همینطور شینا انصاری، در جریان بازدید از مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان استان البرز که در مهر ماه ۱۴۰۳ بود، بیان داشت: برگزاری دوره های کاربردی و تکمیلی می تواند سبب توانمندی محیط بانان شود و همزمانی که دانش و مهارت محیط بانان زحمتکش افزایش خواهد یافت میزان خسارات و تلفات احتمالی حتما به حداقل ترین مقدار کاهش خواهد یافت. وی ادامه داد: یکی از اولویت های مهم ما در سازمان حفاظت محیط زیست حل مسایل و دغدغه های محیط بانان است و بازنمایی مقتدرانه محیط بانان یکی از نکات کلیدی است که باید به آن دقت کنیم که در این خصوص ضروری است تصویری که از محیط بانان منعکس می شود تصویری مقتدر و توانمند باشد. معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: من این اطمینان را به شما می دهم که تمامی مشکلات شما را پیگیری کنم اما باید توجه داشته باشید که خیلی از مشکلات انباشت مشکلات گذشته است و برای رفع بعضی از موانع هم احتمالا محدودیت های قانونی وجود داشته باشد که امیدواریم با برگزاری جلسات فصلی با نمایندگان محیط بانان این ارتباط تنگاتنگ شکل گیرد.
بانک داده اطلاعات حدود ۷ هزار گونه آبزی طبقه بندی شد همینطور مهرماه سال پیش محمد طالبی متین مدیر کل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در یادداشتی نوشت: آبزیان نقش بسیار مهمی در چرخه حیات زمین دارند و محافظت از آنها نه فقط جهت اکوسیستم های دریایی، بلکه برای بقا انسان و توسعه پایدار هم ضروری می باشد. این موجودات علاوه بر تأمین امنیت غذایی جهانی، بعنوان یک منبع کلیدی پروتئین برای میلیونها نفر در سراسر دنیا شناخته می شوند. صنایع شیلات و آبزی پروری بشکل گسترده ای به اقتصاد جهانی کمک می کنند و صدها هزار شغل را در زمینه های مرتبط بوجود آورده اند. ماهی ها، صدف ها، و دیگر گونه های دریایی سهم قابل توجهی در تأمین غذای میلیونها نفر دارند. تولید و برداشت پایدار از منابع آبزی می تواند راهی مؤثر برای مبارزه با فقر و سوءتغذیه باشد. در این راستا، توسعه شیلات و بهره برداری بهینه از منابع آبزی، نه تنها سبب تأمین غذایی بیشتر می شود، بلکه به کاهش فشار بر دیگر منابع غذایی مانند کشاورزی هم کمک می نماید. آبزیان نه تنها به تنوع زیستی کمک می کنند، بلکه از راه چرخه مواد مغذی و تصفیه آب، کیفیت محیط زیست را ارتقا می دهند. بدون حضور آبزیان، سلامت منابع آبی و به دنبال آن زیست بوم های وابسته به آب با تهدیدهای جدی مواجه خواهد شد.
مشاهده و تصویر برداری از یک قلاده پلنگ در فیروزکوه در مهر ماه سال قبل داریوش فرخی سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه اظهار داشت: محیط بانان سر محیط بانی حین گشت و کنترل در پناهگاه حیات وحش کاوه ده، موفق به مشاهده و تصویربرداری از یک قلاده پلنگ شدند. وی ضمن اشاره به این که وجود این گونه ی پرارزش در منطقه نشانگر مناسب بودن زیستگاه برای حیات آنهاست، عنوان کرد: پیش از این هم در گشت و پایش محیط بانان در مناطق تحت مدیریت این شهرستان به دفعات این گونه مشاهده و از آنها تصویربرداری شده است.
اضافه شدن تصاویر ماهواره ای به سامانه جامع پایش محیط زیست همینطور احمد طاهری امروز در افتتاحیه هفته جهانی فضا که در مهر ماه ۱۴۰۳ برگزار شد، تغییر اقلیم را یکی از چالش های جهانی و کشور دانست و اظهار داشت: خشکسالی های متوالی، تنش آبی، خشک شدن تالاب ها و آتشسوزی جنگلها همگی نشانه هایی از اثرات تغییر اقلیم در محیط زیست است. وی ادامه داد: تا پایان قرن ۲۱ خاورمیانه افزایش ۴ درجه دما را تجربه می کند و ایران از این میزان، افزایش ۱.۵ درجه ای داشته است و این امر کشور را با چالش هایی در زمینه تأمین منابع آب، امنیت غذایی، بیابان زایی و به دنبال آن آلودگی هوا به واسطه تولید کانون های ریزگرد، افزایش سطح آب ها و تهدید برای شهر های ساحلی و ناترازی انرژی بوجود آورده است. طاهری با اشاره به اینکه کشور تابستان سختی را پشت سر گذاشته است، افزود: افزایش دما منجر به افزایش مصرف انرژی می شود و سال به سال بشدت آن افزوده می شود. رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست افزایش مهاجرت و تعارض منافع در شرق و غرب کشور را از دیگر نتایج تغییر اقلیم نام برد و اظهار داشت: ترکیه برنامه هایی را برای حق آبه رودهای دجله و فرات و ارس اجرایی کرده است.
توله شیر صدمه دیده در باغ وحش صفادشت به مرکز دامپزشکی منتقل شد همینطور مهرماه سال قبل محمد کرمی، رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی محیط زیست استان تهران ضمن اشاره به این که پیرو انتشار اخباری بر مبنای صدمه دیدگی توله شیر، فرار مار و مرگ مرال در مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت، تیم کارشناسی محیط زیست استان تهران بامداد امروز از این مرکز بازدید کرد، اظهار داشت: بعد از بررسی توله شیر صدمه دیده و هماهنگی های لازم، این حیوان به منظور معاینه و سیر مراحل درمانی به یکی از مراکز دامپزشکی تهران منتقل شد. وی ضمن اشاره به این که در مورد گونه ماری که گفته شد از این مرکز فرار کرده است، خاطرنشان کرد: بعد از بررسی محل مشخص شد این حیوان صرفا از محل نگهداری خود خارج شده و عوامل مستقر در مرکز فورا این حیوان را به مکان دیگری منتقل کردند و این مار به هیچ عنوان از این مرکز نگهداری خارج نشده بود. رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی محیط زیست استان تهران تصریح کرد: در مورد مرال تلف شده هم در بررسی ها مشخص شد این حیوان گوساله تازه متولد شده بوده که متاسفانه در بدو تولد تلف شد.
دریاچه ارومیه همچنان گرفتار مشکل است آرزو اشرفی زاده مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب های سازمان محیط زیست در رابطه با آخرین وضعیت حقابه دریاچه ارومیه اظهار نمود: سال جاری حدود ۲ میلیارد متر مکعب حقابه وارد دریاچه ارومیه شد اما به علت اینکه در سالهای قبل حقابه این دریاچه پرداخت نشد و سال جاری هم به صورت مناسب این کار انجام نشد، آن روندی که برایش برنامه ریزی شده بود، به نتیجه نرسید. وی ادامه داد: به خاطر گرمای هوا و تبخیر، بخشی از این آب را از دست دادیم. کماکان این دریاچه گرفتار مشکل است.
وزارت نیرو مانع اجرای پروژه های فاقد مجوز محیط زیست شود حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه مراسم تودیع و معارفه مدیر کل حفاظت محیط زیست کهکیلویه و بویراحمد در رابطه با سد ماندگان، بیان نمود: فعالیت پروژه های مشمول ارزیابی اثرات زیست محیطی بدون دریافت مجوز کمیته ارزیابی زیست محیطی مغایر قانون است و از وزارت نیرو انتظار می رود مانع اجرای پروژه فاقد مجوز محیط زیست شود. وی اظهار داشت: گزارش ارزیابی زیست محیطی این طرح باید در کمیته ارزیابی اثرات زیست محیطی مطرح شود و بعد از بررسی اثرات مثبت و منفی طرح در قسمت های اکولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی در رابطه با آن تصمیم گیری شود. ۲۵۲ خانه محیط زیستی در سطح شهر تهران افتتاح شد همینطور مهر ماه سال پیش آیین افتتاح ۲۵۲ خانه محیط زیست در سطح شهر تهران با حضور تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، شهردار منطقه ۳، مدیران شهری، فعالان محیط زیست، شهروندان، نخبگان و معتمدین محلات برگزار گردید. حمید جوانی شهردار منطقه ۳ تهران در این مراسم اظهار داشت: امروز شاهد افتتاح ۲۵۲ خانه محیط زیستی در تهران هستیم و از این تعداد ۱۱ خانه در منطقه ۳ است. به واسطه متبرک شدن این افتتاح یکی از این خانه ها محیط زیست در امام زاده قاضی الصابر (ع) قرار گرفته است که امروز به بهره برداری می رسد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان گل سپید در مورد این مطلب