انصاری:

زاینده رود نمایانگر تمدن ایرانی است

زاینده رود نمایانگر تمدن ایرانی است به گزارش گل سپید، پیام شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به پنجمین کنگره ملی علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران قرائت شد.



به گزارش گل سپید به نقل از مهر، پیام دکتر شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به پنجمین کنگره ملی علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران ارسال شده است توسط دکتر مرجان شاکری سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان قرائت شد.
در این پیام چنین آمده است:

"خانم ها و آقایان، اساتید، متخصصان و فرهیختگان محترم؛ مایه مباهات بنده است که افتخار دارم به واسطه این چند سطر، با تعدادی از فرهیختگان و دغدغه مندان این مرز و بوم سخن بگویم. این گردهمایی و سایر رویدادهایی که به همت اندیشمندان این کشور برگزار می شود، فرصت های ارزشمندی برای تشریک مساعی اشخاصی هستند که آینده ایران به اندیشه های نوآورانه و تلاشهای خستگی ناپذیر آنها وابسته است.
به فراخور مبحث کنگره و برگزاری آن در اصفهان، مساله زاینده رود، موضوعی است که دغدغه مشترک خیلی از شرکت کنندگان است. همانگونه که تخت جمشید نمادی از عظمت و تاریخ غنی ایران است، زاینده رود هم نمایانگر پیوند عمیق ما با طبیعت، تاریخ و تمدن ایرانی است.
اهمیت زاینده رود تنها در قدرت آن برای تأمین آب نیست، بلکه در نقشی است که در حفظ توازن طبیعی، تنوع زیستی و پایداری اجتماعی و اقتصادی منطقه ایفا می کند.
تالاب گاوخونی هم که با آب زاینده رود حیات می یابد، زیست بومی منحصر به فرد و حیاتی می باشد که اهمیت اکولوژیکی و به تبع آن اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ممتازی دارد.
متأسفانه حوضه آبریز زاینده رود که زمانی مظهر وفور و حیات بود، سالهای متمادی با تهدید خشک سالی و مدیریت ناپایدار روبه رو بوده و است. ناترازی هایی که امروز گریبانگیر کشور ما شده، پیشتر در زاینده رود رخنمون کرده بودند و چه بسا اگر در همان زمان برای حل مشکل زاینده رود، راهکارهای عملیاتی اجرا شده بودند، امروز همان نسخه ها، شفابخش ناترازی های کشور هم می شدند.
واقعیت اینست که در محدوده اصفهان، نگرانی های زیست محیطی ما فقط به مساله زاینده رود و تالاب گاوخونی محدود نمی شود و مسائلی چون آلودگی هوا و آلودگی خاک هم در زمره نگرانی های ما می گنجند.
البته این مورد به اصفهان هم محدود نیست و امروز در جای جای کشور با جنبه های مختلفی از موضوعات زیست محیطی مواجهیم که تنها با همبستگی و برنامه ریزی جامع، میتوان به این تهدیدات پاسخی مناسب داد.
واقعیت کتمان ناپذیر این روزهای ما، اینست که برای حفظ تعادل حیات طبیعی و پیشرفت پایدار، نیازمند عزم مشترک و اقدام فوری هستیم. بعد از چند دهه تجربه های تلخ و شیرین در راه پرفراز و نشیب محافظت از محیط زیست، ما امروز به این جمع بندی رسیده ایم که دوره توجه به مقوله محیط زیست صرفا در چارچوب پیوست های زیست محیطی طرح ها و پروژه ها گذشته است.
باید بدانیم که بدون توجه به محیط زیست در صدر همه تصمیم گیری های خرد و کلان، آینده ای هم برای ایران متصور نیست و اگر این چهارچوب بر نگرش و عمل همه ما چه در دولت، چه در فضای نخبگانی و چه در فضای جامعه، حاکم شود، می توانیم معماران ایران جدید باشیم، ایرانی که می بایست نمود عملی یک سرزمین پایدار باشد.
ما می خواهیم که جای جای ایران، با الگوهای پایداری سرزمینی در راه پیشرفت قرار گیرند و دولت ها هم برای این دستیابی به این هدف نیازمند مشارکت آحاد مردم هم در برنامه ریزی و هم در اجرا هستند.
به نمایندگی از دولت چهاردهم، دست تمامی دغدغه مندان این مرز و بوم را که می توانند در این راه یاری گر ما باشند، به گرمی می فشاریم و بدانید که درهای این سازمان به روی اندیشه ها، راهکار ها، و مشارکت های پرارزش شما باز است. از خداوند متعال می خواهم ما را در این راه ثابت قدم نماید.

شینا انصاری
۶ آذر ۱۴۰۳


منبع:

1403/09/07
19:18:26
5.0 / 5
6
تگهای خبر: آب , آبریز , آلودگی , خاك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه