عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان:
ریزگرد از عوامل افزایش آلودگی هوای اصفهان است
به گزارش گل سپید، عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان اظهار داشت: ریزگردها یکی از عوامل بالا بودن میانگین غلظت ذرات در هوای اصفهان است.
به گزارش گل سپید به نقل از مهر، حسین احمدی کیا شامگاه چهارشنبه در ششمین نشست شهر اندیشان که با مبحث آلودگی هوا و نقش مدیریت شهری اصفهان در کاهش آن برگزار شد، با اعلان اینکه منابع متحرک (خودروها) و منابع ثابت مانند صنایع و گردوغبار سه عامل اصلی آلودگی هوای اصفهان است و نمی توانیم یکی را قربانی دیگری نماییم، گفت: وضعیت هوای اصفهان بشدت بد است و چون از نظر اقلیمی هم وزش باد مناسبی ندارد نرخ انتشار آلودگی کاهش پیدا نمی نماید.
وی با اعلان اینکه مشکل اصلی اصفهان ذرات معلق است، اضافه کرد: خوشبختانه این مسئله به سادگی و با هزینه ارزان قابل حل است و با فیلتراسیون در کارخانه ها و کاتالیز در خودرو ها میتوان به حد قابل توجهی این آلودگی را کم کرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان افزود: باآنکه مصرف گاز آلایندگی زیادی ندارد اما زمانیکه مصرف آن بالا برود نیروگاه ها به سمت سوزاندن مازوت می روند ازاین رو باید تدبیر ویژه ای برای این مورد شود.
به گفته این استاد دانشگاه، حالا ۷۱ درصد بخاری های خانگی برچسب انرژی ندارند و این درحالی است که ۷۵ درصد خانه ها با بخاری گازی گرم می شوند. ازاین رو پرداختن بیش از اندازه به کاهش انرژی موتورخانه ها که تنها دو درصد را شامل می شود اقدام مؤثری نیست.
احمدی کیا با اعلان اینکه تردد خودرو ها در کلانشهر اصفهان زیاد است، اضافه کرد: تنها ۲۵ درصد این میزان تردد باید با خودرو های سواری باشد که حالا بالای ۷۰ درصد است.
عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: یکی از عوامل بالا بودن میانگین غلظت ذرات هوا در شهر اصفهان ریزگردها هستند؛ البته این مورد مختص اصفهان نیست و میتوان گفت ریزگردها به شرایط سراسر ایران تاثیر می گذارد.
وی با اعلان اینکه تشدید گردوغبار و کمبود وزش باد سبب می شود تهویه خوبی در هوای اصفهان رخ ندهد، اظهار داشت: با این شرایط و درحالی که تردد خودرو ها رو به افزایش است، سیاست هایی مانند تعطیل کردن روزهای پنج شنبه هم مشکلی را حل نمی نماید.
احمدی کیا افزود: تا دو دهه گذشته آلاینده شاخص هوای اصفهان مونوکسید کربن بود اما حالا با ارتقای کیفیت سوخت و خودرو ها، مشکل اصلی PM2.5 محسوب می شود؛ دی اکسید گوگرد هم به سبب بهبود کیفیت بنزین و گازوئیل در هوای اصفهان کاسته شده است هرچند باید این مقدار اندک هم مرتفع شود.
فیلتراسیون روی واحدهای آجر شرق اصفهان جواب نمی دهد
وی با تأکید بر این که رفع ذرات معلق تمهیدات خیلی آسان تری نسبت به آلودگی های دیگر دارد، اظهار داشت: آلایندگی فولادسازی بسیار خطرآفرین است و باید به فولاد مبارکه و ذوب آهن برای چاره اندیشی در این زمینه فشار آورد چونکه فیلترهای در ارتباط با این ذرات در ایران تولید می شود و نیاز است صنایع دست به اصلاح بزنند که البته فولاد مبارکه این اقدامات را آغاز کرده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان با اعلان اینکه واحدهای آجر شرق هم باید منتقل شوند چونکه فیلتراسیون جواب نمی دهد، افزود: توسعه پالایشگاه و پتروشیمی باآنکه ذرات معلق زیادی ندارند اما گازهای سمی خطرناکی را منتشر می کنند که دیده نشده و اندازه گیری هم نمی شود ازاین رو باید از نزدیکی شهرها دور شود.
وی خاطرنشان کرد: سیمان اصفهان که ۶۰ سال از عمر آن می گذرد و نیروگاه شهید منتظری هم باید اصلاح یا جابجا شود.
احمدی کیا اظهار داشت: برای مقابله با آلودگی منابع متحرک هم باید کاهش تردد خودرو ها و جای گذاری مراکز خرید و سبک سفرهای درون شهری و فعالیت اصناف هم اصلاح شود؛ همینطور خروج تدریجی ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی و عرضه تسهیلات جهت استفاده از دوچرخه باید مدنظر باشد.
منبع: golesepid.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب