گزارش گل سپید؛

درخواست امام جمعه جم وتوضیح محیط زیست

درخواست امام جمعه جم وتوضیح محیط زیست گل سپید: بدنبال درخواست امام جمعه جم برای پرداخت کامل و عادلانه عوارض آلایندگی در استان بوشهر اداره کل محیط زیست بوشهر توضیحاتی دراین زمینه ارائه نمود.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها: استان بوشهر از شمال تا جنوب در احاطه شرکت های بزرگ نفت، گاز و پتروشیمی قرار دارد و این صنایع بخش زیادی از اراضی استان بوشهر را برای فعالیت خود گرفته اند.
صنایع نفت، گاز و پتروشیمی طی سالهای اخیر کارهای خودرا افزایش داده اند و انتظار می رود که در کنار مشکلاتی که برای مردم استان بوشهر ایجاد می کنند، نگاه ویژه ای به محیط پیرامون خود داشته باشند.
پرداخت عوارض آلایندگی و توزیع آن در محیط پیرامونی صنعت می تواند قسمتی از خسارت های آلودگی های وارد شده را جبران کند که این مطالبه سال ها از طرف مردم استان بوشهر دنبال می شود.
درخواست امام جمعه جم
در همین راستا امام جمعه جم در خطبه های نماز جمعه جم با انتقاد از وضعیت پرداخت عوارض آلایندگی خواهان پرداخت کامل و عادلانه عوارض آلایندگی در استان بوشهر شده بود.
امام جمعه جم در خطبه های این هفته نماز جمعه جم با اشاره به موضوع عوارض آلایندگی گفت: پرداخت عوارض آلایندگی مستند به ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده حق مردم به ویژه مناطق پیرامونی حوزه صنعت است.
حجت الاسلام محمد محمدی اضافه کرد: اگر این عوارض بموقع و بطور کامل پرداخت گردد تحول در مناطق و شهرستان ها ایجاد می شود. متأسفانه از فصل آخر سال ۱۴۰۰ تا حالا پرداخت نشده است که معاون عمرانی و شهری روستایی وزیر کشور در استان اعلام نمود مطالبات استان بوشهر از ناحیه صنایع بابت آلایندگی ۲۰ هزار میلیارد تومان است.
محمدی اظهار داشت: اخیراً هم رییس دادگستری استان ورود کرد و درخواست دارم که این مهم را بطور جد تا رسیدن به نتیجه پیگیری و تعقیب کنند. البته به نظرم لازم است از ادارات محیط زیست و مالیات هم پرسیده شود چه اتفاقاتی افتاده است و موانع تحقق و وصول چیست.
وی گفت: پرداخت و وصول کامل و عادلانه عوارض آلایندگی از صنایع مطالبه جدی ما و مردم است و امیدوار هستم هرچه سریعتر با همت مسئولین و متولیان به مجموعه های شهری و روستایی برای عمران و آبادانی در عرصه های مختلف پرداخت گردد.

توضیحات محیط زیست بوشهر
در همین راستا اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در پاسخ به خبر خبرگزاری مهر با عنوان «لزوم پرداخت کامل و عادلانه عوارض آلایندگی در استان بوشهر» جوابیه ای ارسال کرد.
قانون مالیات بر ارزش افزوده جدید از تاریخ ۱۳/‏۱۰/‏۱۴۰۰‬ در کشور قابلیت اجرائی یافت و وفق ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده، پرداخت عوارض سبز (عوارض آلایندگی از محل فروش کالا یا خدمات با نرخ های نیم درصد، یک درصد و یک و نیم درصد برمبنای معیارهایی نظیر شدت، مدت، نوع و مکان آلایندگی تعیین می شود.
بنا به تکلیف قانونگذار، برای در نظر گرفتن معیارهای شاخص برای تعیین سطح آلایندگی، در همین ماده قانونی مقرر شده بود که حداکثر ظرف سه ماه بعد از لازم الاجرا شدن قانون، معیارهایی که در تعیین سطح آلایندگی واحدها مبنای عمل سازمان محیط زیست قرار می گیرند توسط کارگروهی متشکل از نمایندگان سازمان حفاظت محیط زیست و وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صنعت معدن و تجارت، کشور و امور اقتصادی و دارایی (سازمان امور مالیاتی کشور) تهیه و به تصویب هیئت وزیران برسد.
با توافق انجام شده بین مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست و معاون سازمان امور مالیاتی کشور، تا زمان فراهم شدن زیرساخت های تعیین شدت آلایندگی مقرر شده سازمان امور مالیاتی نسبت به گرفتن عوارض سبز با نرخ نیم درصد از همه واحدهای آلاینده مشمول که لیست آن در سامانه جامع محیط زیست بار گزاری شده اقدام نماید باتوجه به پیچیدگی های گوناگون فنی، علمی و حقوقی و لزوم برگزاری جلسات گوناگون در سطوح مختلف، پروسه تعیین معیارهای سطح آلایندگی به طول انجامید و در نهایت هیئت وزیران طی مصوبه شماره ۲۴۱۶۷۰/ ت /۵۹۷۹۳ ه مورخ ۲۷/‏۱۲/‏۱۴۰۱‬ معیارهای تعیین سطح آلایندگی واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی آلاینده را در ۸ ماده مصوب و به دستگاه های ذیربط ابلاغ نمود و از فصل اول سال جاری در دستور کار ادارات حفاظت محیط زیست استانها قرار گرفت.
در خصوص تعیین سطح آلایندگی واحدهای آلاینده، هم اکنون با توافق انجام شده بین مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست و معاون سازمان امور مالیاتی کشور، تا زمان فراهم شدن زیرساخت های تعیین شدت آلایندگی مقرر شده سازمان امور مالیاتی نسبت به گرفتن عوارض سبز با نرخ نیم درصد از همه واحدهای آلاینده مشمول که لیست آن در سامانه جامع محیط زیست بار گزاری شده اقدام نماید و این مساله به ادارات کل امور مالیاتی استانها نیز ابلاغ گردیده است.
در زمینه نحوه تعیین و ابلاغ واحدهای آلاینده بطور مختصر باید گفت هم اکنون ادارات کل حفاظت محیط زیست استانها در طول هر فصل از سال با پایش های میدانی و آنالیز آزمایشگاهی نسبت به بررسی وضعیت زیست محیطی واحدهای فعال در استان اقدام می کنند و در صورت ایجاد آلودگی توسط هر واحد، اخطار آلایندگی به همراه مهلت لازم جهت رفع آلودگی صادر می شود.
در صورت عدم رفع آلودگی در مهلت مقرر، واحد موردنظر به عنوان واحد آلاینده فصل تعیین می شود و نام واحد در لیست واحدهای آلاینده آن فصل، درج می گردد. در نهایت لیست واحدهای آلاینده به همراه مستندات مربوطه در سامانه جامع محیط زیست کشور بارگذاری می شود و در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار می گیرد.
از زمان تصویب قانون قدیم مالیات بر ارزش افزوده و نیز تصویب قانون جدید تاکنون، این اداره کل همیشه حسب وظایف و تکالیف ذاتی خود، وفق قوانین و مقررات و دستورالعمل های سازمانی، باوجود وجود تمام کمبودها در حوزه منابع انسانی و تجهیزات آزمایشگاهی و … نسبت به شناسایی و معرفی واحدهای آلاینده در هر فصل (دوره مالیاتی) اقدام نموده است.
اداره کل حفاظت محیط زیست بوشهر عنوان کرد: در آخر متذکر می شود که موضوع شناسایی واحدهای آلاینده در عرصه وظایف سازمان حفاظت محیط زیست و مسئولیت وصول عوارض سبز (آلایندگی) با سازمان امور مالیاتی است.

1402/08/30
08:02:00
5.0 / 5
357
تگهای خبر: آب , آلودگی , باد , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه