گزارش گل سپید؛
گام روبه جلوی زباله سوز ساری
به گزارش گل سپید، روند اجرا و تکمیل پروژه زباله سوزی ساری با ورود جهادی بچه های بسیجی شتاب گرفته و این کلان پروژه روز به روز به افتتاح نزدیک می شود.
خبرگزاری مهر گروه استان ها: پروژه های نیروگاهی زباله در مازندران ناقص الخلقه هستند و با گذشت حدود ۱۵ سال از اجرای آنها همچنان نیمه کاره روزگار می گذرانند. نیروگاه ۴۵۰ تنی زباله سوز ساری حدود ۱۴ سال پیش در سال ۸۸ آغاز شد و به رغم آنکه هزینه های چند صد میلیاردی برای آن صرف شد تابحال به سرانجام نرسیده است. این پروژه که قرار بود معضل زباله ساری و شهر های اطراف را درمان کند حالا عاجز از سوزاندن چند کیلو گرم زباله است.
حرکت لاک پشتی نیروگاه زباله سوز ساری و تذکر مکرر مسؤلان از یک سو ورود رئیس جمهور در مسافرت استانی به آن از طرفی سبب شد که سرنوشت این پروژه تغییر کند نیروگاه زباله سوز ساری برای تکمیل به بچه های بسیجی و بسیج سازندگی سپرده شود.
حجت الاسلام رئیسی رئیس جمهور در ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ از این پروژه بازدید کرده بود با ابراز تأسف از تأخیر چندین ساله آن تصریح کرد مردم نباید گرفتار طرح ها و پروژه هایی باشند که برای آن اعتبار و راهکار برای تکمیل وجود دارد. او همینطور در این سفر معاون اول خویش را مأمور کرده بود که مسائل در ارتباط با نیروگاه زباله سوزها را سر و سامان دهد.
زباله سوز ساری که توانسته بود در جریان سفر رئیس جمهور مصوبات خوبی به خود اختصاص دهد با تدبیر دولت و حمایت مسؤلان و با ورود بچه های بسیجی از بن بست و رکود خارج شده و روند اجرایی آن روی ریل قرار گرفت.
نیروگاه زباله سوز روی ریل
محمدعلی نوبخت فرماندار ساری ضمن اشاره به این که پس از سفر رئیس جمهوری اعتبارات خوبی برای تکمیل نیروگاه زباله سوز تخصیص داده شده است، اضافه کرد: برای تکمیل این نیروگاه هر دو هفته جلسه داریم و روند اجرای آنرا پیگیری می نماییم.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار این که خوشبختانه بسیج سازندگی برای تکمیل این پروژه به میدان آمده است، اضافه کرد: برای تکمیل ابنیه نیروگاه شامل ابنیه و مخزن آب اعتباراتی گذاشته شده است و با حمایت ویژه دولت، پروژه زباله سوز به بسیج سازندگی واگذار شد.
فرماندار ساری روند اجرایی این پروژه را مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: هم اکنون روزانه حدود ۳۰۰ تن زباله در ساری تولید می شود و با تکمیل این نیروگاه دغدغه ای برای سوزاندن آن وجود ندارد.
طولانی شدن روند ساخت نیروگاه زباله سوز ساری، سبب شد تا پیمانکار ابنیه این کارخانه آبان ماه سال قبل برکنار و بسیج سازندگی بعنوان پیمانکار انتخاب گردد و بررسی ها نشان داده است با تزریق اعتبارات جدید، روند ساخت این نیروگاه جانی باردیگر گرفته و آغاز شود و همینطور این پروژه در مسافرت رئیس جمهور به مازندران از مصوبات سفر دولت شد.
برپایه اعلام مسؤلان تکمیل نیروگاه زباله سوز ساری که از مصوب سفر دولت به حساب می آید، بزودی محقق و چراغ آن روشن می شود. رضا علیخانی معاون سابق امور عمرانی استانداری مازندران با اظهار این که ساخت نیروگاه زباله سوز ساری از ۱۴ سال قبل شروع شد، اظهار داشت: پیشبینی ها و رصد نشان از رشد قابل توجه ساخت نیروگاه زباله سوز ساری دارد و میزان پیشرفت بخش ابنیه آن چشم گیر است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: همینطور در قسمت تجهیزات شاهد رشد ۸۷ درصدی هستیم و امیدواریم تا آخر سال جاری این پروژه تکمیل و بهره برداری شود.
علیخانی ضمن اشاره به تولید سه هزار تن زباله در استان، اظهار داشت: خوشبختانه زباله سوز نوشهر فعال بوده و امیدواریم با تکمیل نیروگاه ساری شاهد رفع مشکلات این بخش باشیم.
ورود بسیج به نیروگاه زباله سوز با عنایت به در دست ساخت بودن نیروگاه ۴۵۰ تنی زباله سوز ساری، تابحال ۹۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل ابنیه نیروگاه زباله سوز ساری تخصیص یافته است و بسیج سازندگی مسئولیت ساخت و تکمیل ابنیه آنرا عهده دار شده است.
سرهنگ محمدمهدی اقبال پور رئیس بسیج سازندگی مازندران در این حوزه اضافه کرد: با تزریق اعتبار مورد نیاز بخش های مختلف این نیروگاه شامل ابنیه و مخزن آب تکمیل شده است و در صورت تأمین اعتبار و تجهیز نیروگاه پیشبینی می شود این طرح تا آخر سال جاری به بهره برداری برسد. سید محمود حسینی پور استاندار مازندران هم ضمن اشاره به روند مطلوب اجرای پروژه نیروگاه زباله سوز ساری خاطرنشان کرد: مسیر دسترسی انتقال زباله، لوله انتقال آب شرب، انتقال خطوط برق و جانمایی انباشت خاکستر ناشی از سوزاندن زباله از دغدغه هایی است که پس از تکمیل ۱۰۰ درصدی ابنیه و خرید تجهیزات در نیروگاه زباله سوز ساری باید به سرانجام برسد و باید مسؤولان از الان به فکر این موضوعات جزئی باشند. وی در گفتگو با خبرنگار مهر وعده داد بطور حتم بخش زباله سوز نیروگاه زباله سوز ساری حداکثر تا هفته دولت به بهره برداری خواهد رسید و نیروگاه زباله سوز ساری علاوه بر ساماندهی زباله مرکز استان زباله شهر های همجوار هم را زیر پوشش قرار می دهد که این اقدام بسیار ارزشمند و در راه مدیریت دقیق پسماند در استان است. در حالی نیروگاه ناقص الخقله ساری با ورود بچه های بسیجی روی ریل و شتاب پیشرفت قرار گرفت اما ۱۵۰ کیلومتر آن سوتر و در نوشهر نیروگاهی شتاب زده توسط دولت قبل افتتاح شده بود اما به علت نداشتن تصفیه خانه شیرابه های آن به دریا می ریزد و مشکلاتی را در منطقه بوجود آورده است. روزانه سه هزار تن زباله در مازندران تولید می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب