سفارش های زیست محیطی برای نذری های ماه رمضان
به گزارش گل سپید، با عنایت به برگزاری مراسم معنوی در ماه رمضان توجه به نکات زیست محیطی ضروری می باشد. صرفه جویی در مصرف آب در هیأت ها، جمع آوری زباله های تولیدی، استفاده از لیوان شیشه ای و قاشق و چنگال شخصی به جای ظروف یک بار مصرف همچون این موارد است.
به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، با آغاز ماه رمضان و برگزاری مراسم مذهبی شاهد توزیع نذری توسط مردم هستیم که در این بازه زمانی مصرف ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف افزایش خواهد یافت. استفاده از آنها هم سلامت انسان را تهدید می کند و هم باعث تخریب محیط زیست می شود. متاسفانه امروزه در روزهای ماه مبارک رمضان و سایر مناسبت ها بیشتر مردم نذور خویش را در ظروف یک بار مصرف توزیع می کنند در حالیکه از آلودگی و سرطان زا بودن این ظروف بی خبر هستند.
کشور ما جزو ۱۰ کشور پر مصرف ظروف یک بار مصرف پلاستیکی است. این ظروف نه تنها برای سلامت انسان مضر است بلکه مواد شیمیایی موجود در آن می تواند صدمات جبران ناپذیر بهداشتی و اقتصادی برجای بگذارد. مناسبت های مذهبی مانند ماه رمضان به علت پخش نذری همچون مواقعی است که استفاده از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی به بیشترین میزان خود می رسد اما با رعایت برخی نکات و تهیه ظروف گیاهی یک بار مصرف میتوان صدمه های زیست محیطی را به حداقل رساند.
خودداری از استفاده از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی، مدیریت پسماندها و تعبیه سطل زباله در محل پخش نذری ها، دور نریختن نذری ها به صورت نیمه مصرف شده و... همچون نکات زیست محیطی است که لازم است در روزهای ماه رمضان به آنها توجه کرد. در گذشته خیلی از ایرانی ها برای ادای نذرهای خود غالبا از ظروف ملامین، استیل و شیشه ای استفاده می کردند که خوردن غذا در این ظروف هم بسیار لذت بخش بود هم این که هیچ صدمه ای برای طبیعت و محیط زیست نداشت.
قطع به یقین هر یک از ایرانی ها در این روزها می توانند نقش تاثیرگذاری در بازگشت به سنت های محیط زیستی گذشته داشته باشند، بخصوص اگر بدانیم که دین اسلام دینی است که به فراخور موضوعات مختلف بر حفظ و حراست از طبیعت تاکید بسیاری داشته است. به سبب اهمیت این مورد در ادامه به چند نکته محیط زیستی که سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران هم به بعضی از آنها تاکید کرده، اشاره شده است:
*میزان بازیافت ظروف یک بار مصرف پلاستیکی کمتر از یک درصد و حداقل زمان تجزیه آنها در محیط بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ سال است. ازاین رو به مساجد، تکایا و افرادی که قصد پخش نذری در روزهای سوگواری را دارند، سفارش می شود تا جایی که امکان دارد ظروف یک بار مصرف پلاستیکی را حذف و از ظروف خانگی، چندبار مصرف و... برای این کار استفاده نمایند.
*اگر افراد، مساجد و تکایا مجبور به استفاده از ظروف یک بار مصرف برای پخش نذری ها هستند، می توانند ظروف گیاهی را که شکل و ظاهری مشابه ظروف پلاستیکی دارند، جایگزین ظروف یک بار مصرف پلاستیکی کنند. زمان تجزیه پذیری ظروف گیاهی یک بار مصرف در محیط بین پنج تا شش ماه است.
*هر چند ظروف یک بار مصرف با پایه گیاهی به نسبت ظروف یک بار مصرف پلاستیکی گران تر هستند اما افراد می توانند بخشی از نذر خویش را صرف خرید ظروف گیاهی و از این طریق به محیط زیست خود هم صدمه کمتری وارد کنند.
*جایگزین کردن لیوان های شیشه ای به جای لیوان های پلاستیکی از دیگر مواردی است که بخصوص در نذری های در ارتباط با نوشیدنی های گرم بسیار مناسب و سالم تر است.
*استفاده از پارچه نویسی به جای بنزهای پلاستیکی هم صدمه کمتری را به محیط زیست مان خواهد رساند.
*مردم می توانند از سفره های پارچه ای یا پلاستیکی پایدار به جای استفاده از سفره یک بار مصرف در مساجد و هیئت ها استفاده نمایند.
*جایگزین کردن کیسه های پارچه ای برای نگهداری کفش در هیأت ها و مساجد از دیگر موارد عدم صدمه به محیط زیست است.
*همراه داشتن لیوان، قاشق و چنگال شخصی به جای استفاده پرتعداد از لیوان، قاشق و چنگال یک بار مصرف هم بسیار دارای اهمیت است.
بیشتر بخوانید: ۱۶ نکته محیط زیستی در مناسبت های مذهبی
به گزارش گل سپید به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران میزان تولید پسماند کلانشهر تهران در طول شبانه روز حدود ۸۰۰۰ تن است که این حجم پسماند در مناسبت های مذهبی مانند ماه رمضان افزایش هم پیدا می کند؛ مبحث مهمی که با فرهنگ سازی و همراهی شهروندان در زمینه مصرف کمتر ظروف یک بار مصرف در این ایام می تواند تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
منبع: گل سپید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب