احمدرضا لاهیجان زاده روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از پارك ملی كرخه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: با عنایت به پتانسیل بسیار بالا و منحصر بفرد شوش بعنوان قطب گردشگری خوزستان بنابراین توسعه طرح گردشگری طبیعی هم در این شهرستان هدفگذاری شده است.
وی گونه منحصربفرد گوزن زرد ایرانی در پارك ملی و جنگل كرخه در شوش را فرصتی كم نظیر در زمینه توسعه گردشگری طبیعی در خوزستان دانست و اظهار داشت: به منظور تولید مجموعه موزه طبیعی و تاریخی در محل پارك ملی كرخه از توان بخش خصوصی استفاده شده و زمینه حضور بخش خصوصی در این راستا فراهم شده است.
مدیر كل حفاظت محیط زیست خوزستان سرمایه گذاری اولیه تولید موزه طبیعی در پارك ملی كرخه را بیش از 100 میلیارد ریال عنوان نمود و اظهار داشت: تامین امكانات و تجهیزات اقامتگاهی این طرح در حال انجام می باشد.
وی محل زیست گونه جانوری در حال انقراض گوزن زرد ایرانی را علاوه بر پارك ملی كرخه در شوش، پارك ملی دز عنوان نمود و بیان داشت: بنا داریم زیستگاه كرخه دوباره احیا شود.
لاهیجان زاده اضافه كرد: در چند سال قبل بیماری میاز باعث تلف شدن تعدادی از گوزن ها در پارك ملی كرخه شد كه به منظور حفظ این گونه منحصر بفرد جانوری طرح انتقال مجدد گوزن زرد ایرانی به پارك ملی كرخه در دستور كار قرار گرفته است.
وی بیان داشت: طرح احیا و تكثیر گوزن زرد ایرانی در پارك ملی كرخه با مشاركت بخش خصوصی و در جهت توسعه گردشگری طبیعی اجرا می گردد.
لاهیجان زاده اظهار داشت: با عنایت به احتمال وجود مگس میاز در پارك ملی كرخه بنابراین هم اكنون گوزن ها در پارك ملی دز نگهداری می شوند و بعد از پاكسازی پارك ملی كرخه گوزن ها به این پارك منتقل می شوند.
منطقه حفاظت شده كرخه حدود 14 هزار هكتار است كه هفت هزار و 500 هكتار آن را پارك ملی شامل می گردد.
پوشش گیاهی این پارك ملی گز، پده، كنار، توت خودرو، بید، كنارك و دیگر درختان است.
منطقه حفاظت شده كرخه در شمال استان خوزستان محل زیست گونه های مختلف جانوری است.
160 گونه پرنده و پستاندار همچون گوزن زرد ایرانی در این پارك ملی زندگی می كنند.