فرهنگسازی از مدرسه راهی موثر برای حفاظت محیط زیست

فرهنگسازی از مدرسه راهی موثر برای حفاظت محیط زیست به گزارش گل سپید یک فعال محیط زیست ضمن اشاره به کارهای خود برای صیانت از محیط زیست می گوید: وظیفه اصلی ما فرهنگ سازی در حوزه صیانت از محیط زیست است تا مردم خود بتوانند اتفاقات خوب محیط زیست را رقم بزنند.



به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا داستان رقیه رحمانی ماجرای شش روز جدال بی وقفه با آتش کوه نارک است. وقتی جنگل های نارک و خامی شهرستان گچساران در زاگرس برای چندمین بار طعمه حریق شد، رقیه با وجود مخالفت خانواده نتوانست تنها یک نظاره گر باشد. او از سال ۱۳۹۵ آغاز به فعالیت در حوزه محیط زیست کرده و بعنوان یک معلم نقش زیادی در آگاه سازی کودکان و نوجوانان دراین زمینه داشته است.

رقیه رحمانی در گفت و گو با ایسنا اظهارکرد: انجمن سبزگامان گچساران از سال ۱۳۹۴ آغاز به کار کرده است و من از سال ۱۳۹۵ با آنها همکاری می کنم. کاشت نهال در بالادست و پایین دست کوه ها، فعالیت مهار آتش و دانه کاری همچون کارهای این انجمن است. ما هر هفته از فصل زمستان در یک نقطه از کوهستان خصوصاً نقاطی که در تابستان آتش گرفته به امید اینکه تابستان بعد آتش نگیرد، دانه کاری می نماییم.

این فعال محیط زیست افزود: اطراف شهر گچساران زمینی به مساحت ۱۴ هکتار به ما دادند و ما آن جا را تبدیل به یک مکان فرهنگی کردیم و به مناسبت تولد یا یاد درگذشتگان نهال می کاریم. یک ماه پیش در یک عروسی بجای ذبح گوسفند جلوی پای عروس و داماد، درختی کاشته شد. همین طور ما گاهی به مرکز شهر می رویم و زباله جمع می نماییم تا این امر فرهنگ سازی شود.

وی اضافه کرد: ما در مدارس آموزش کاشت نهال داریم. مدرسه طبیعت هم داشتیم که متأسفانه بنا به سیاست های دولت، کارهای آن متوقف گردید. ما اسم زمین چهارده هکتاری مذکور را به یاد البرز زارعی - ناجی زاگرس - بوستان البرز گذاشتیم که قبل از آن ذخیره گاه نام داشت. ما در ماه های خرداد و تیر هرسال با مخازن ۲۰ لیتری ۳۰۰ نهال را بصورت دستی آبیاری می کردیم و بعد تانکر گرفتیم تا مجبور نباشیم هرکدام با خودرو شخصی آب ببریم.

این فعال محیط زیست در ادامه اظهار نمود: متاسفانه از سال ۹۵ آتش سوزی جنگلها بالا رفته است. در خردادماه ۹۷، اردیبهشت ۹۸ و فروردین ۹۹ آتش سوزی ها با گستره وسیعی صورت گرفت. یکی از دلیلهای این اتفاق کاهش رطوبت جنگل هاست. ما از اول فروردین که تعطیلات عید شروع می شود منتظر آتش سوزی هستیم. مشکل فقط سهل انگاری چوپان ها نیست. آخرین آتش سوزی به سبب فعالیت لرزه نگاری بود چونکه برخی افراد مسئول این پروسه تعصب و حساسیت روی طبیعت ندارند.

وی افزود: من آموزگار ریاضی هستم و اهتمام دارم حساسیت به محیط زیست را در دانش آموزانم ایجاد کنم. من از کودکی همیشه در طبیعت زباله ها را جمع می کردم و حتی زمانی که آموزگار شدم زباله را از جلوی پای بچه ها جمع می کردم. علاقه به محیط زیست را از خانواده آموخته ام. در جریان یکی از آتش سوزی ها ۲۰ نفر برای مهار آتش رفتیم اما فقط سه نفر ماندیم. بقیه آمدند سلفی گرفتند و رفتند. در مقابل چشمانم آتش در بین بلوط های کوچک افتاد. جز گریه نمی توانستم کاری کنم. در کنار آتش سوزی، چرای بی رویه دام نیز وجود دارد و قرقی هم در کار نیست.

این فعال محیط زیست افزود: ما می دانیم که زورمان به تخریب طبیعت نمی رسد چونکه قدرت تخریب خیلی زیاد است. وقتی برای صیانت از محیط زیست فرهنگ سازی شود، تعداد افرادی که به ما کمک می کنند بیشتر می شود. این فرهنگ باید در آموزش وپرورش و خانه های ما شکل بگیرد. رسانه با شناسایی افراد فعال در زمینه محیط زیست می تواند شبکه ای بوجود آورد و برای فرهنگ سازی تلاش کند. انرژی و محیط زیست باید برای همه مهم باشد. ما باید با این کار روی دیگران تاثیر بگذاریم. اصل کار ما فرهنگ سازی است.

رحمانی در آخر اظهار داشت: خیلی از افراد جان خودرا برای محیط زیست به خطر می اندازند. کارهای من به سبب این که خانم هستم بیشتر به چشم آمده است و امیدوار هستم مردم با دیدن ما نسبت به محیط زیست حساس بشوند. امیدوار هستم با همکاری دولت و مردم اتفاقات خوبی برای محیط زیست کشور ما بیفتد.

به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا این فعال محیط زیست بعنوان یکی از چهره های برتر سال ۱۴۰۰ در برنامه فرمول یک معرفی خواهد شد.





منبع:

1400/12/19
14:29:22
5.0 / 5
579
تگهای خبر: آب , آتش سوزی , بلوط , جنگل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه