این خبر خوب است، اما تو باور نكن!

این خبر خوب است، اما تو باور نكن! مرکزی این خبر اطلاعات درستی به دست می دهد، ولی بطور قطع تا بحال به اخباری برخورده اید که دوست نداشته باشید باورشان کنید یا بهتر بگوییم، بهتر است که باور نکنید!


اینکه آدم دوست نداشته باشد یک خبر درست را باور کند، می تواند علل بسیار زیادی داشته باشد، مثلا خبر سانحه یک قطار مسافری، جنگ، سقوط هواپیمایی که امکان دارد عزیزی را بوسیله آن راهی کرده باشید یا اخباری در محدوده خودتان مثل قبول نشدن در یک آزمون استخدامی یا... اینها خبرهای بدی هستند که شما یا خانواده تان یا مردم یک شهر یا مردم یک کشور یا مردم دنیا دوست دارند آن را باور نکنند، گویی باور نکردن شان یا دیر باور کردن شان می تواند درد و رنجی را که به دنبال آن باید تحمل کرد به تاخیر بیندازد!
اما شاید کمتر پیش آمده باشد، یا اصلا پیش نیامده باشد که کسی از شما بخواهد که یک خبر خوب را باور نکنید، این همان درخواستی است که بر مبنای خبری که خواهید خواند از شما داریم! تا کار به شنیدن خبر بدی که مجبور به باور کردنش باشید، نکشد. البته شاید به کار بردن کلمه "باور" در مورد این مورد چندان مناسب نباشد و باید کلمه بهتری را استفاده کرد، اما چیزهایی در این خبر هست که باید باور کنید.
امسال باران نیامد این همان خبری بدی است که مجبوریم باور نماییم، البته باران آمد، اما نه آنقدر که چشم مان ببیند و ذهن مان به خاطر بسپارد، برف را که دیگر نگو، گویی از سهمیه سال جاری خبری نیست. در چنین شرایطی خودتان کمی به سفره های آب زیرزمینی فکر کنید که چشم انتظار آبند. سفره هایی که حالا به مدد بی توجهی و زیاده خواهی های انسان ها چندان پر آب نیستند، نفس برخی شان به شماره افتاده و برخی جان داده اند، برخی در حال احتضارند و برخی ممنوع الملاقات.
در این شرایط یک مسئول می گوید "به لطف بارش های سه سال قبل وضعیت منابع آبی ذخیره شده در سدهای استان مطلوب است" این خبر درستی است، همان خبر درستی که اگر باور کنید، اما به روی خودتان نیاورید، بهتر است، شاید همین رویکرد سبب شد بگونه ای عمل کنید که به نفع تان باشد.
در واقع وضعیت مطلوبی که این مسئول از آن سخن می گوید، وضعیت سدهای استان مرکزی است ولی در ادامه تاکید می کند که حال دشت های استان بدجور بد است و این همان قسمت مهم ماجراست، یعنی وضعیت دشت ها که باید اخبار بد در ارتباط با آنها را با گوش جان بشنوید، دشت هایی که در چند ده سال گذشته هر روز کم آب تر شدند و تا آمدند به بهتر شدن روزگارشان با عنایت به بارش های سه سال گذشته عادت کنند، باردیگر آسمان خساست به خرج داد و روز از نو، روزی از نو، حالا هر شب کابوس روشن شدن چاه های آب کشاورزی را در خواب می بینند، چون که در شرایط موجود، بزودی چراغ موتورهای چاه های آب کشاورزی روشن می شود و شیره جان دشت ها کشیده می شود.
نکته مهمی که عزت اله آمره ای مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی در گفتگو با ایسنا بر آن تاکید می کند.
وی که اعتقاد دارد نمی توان دلیل قطعی در مورد کاهش میزان بارش های سال جاری عنوان نمود چون که میزان بارش ها بستگی به شرایط اقلیمی دارد، در مورد آخرین وضعیت دشت های استان اظهار نمود: کاهش میزان بارندگی های سال جاری نسبت به سال قبل وضعیت دشت های استان بخصوص دشت های ساوه و زرندیه را با بحران جدید روبرو خواهد نمود.
وی با تکیه بر اینکه از شروع سال آبی جاری(مهرماه ۹۹) تابحال میزان بارش های صورت گرفته در استان کمتر از نرمال بوده است، اظهار نمود: کاهش میزان بارش های سال آبی جدید نگران کننده است، گرچه خوشبختانه به لطف بارش های سه سال قبل وضعیت منابع آبی ذخیره شده در سدهای استان مطلوب است.
وی بیان نمود: با عنایت به ذخیره سازی مناسب آب در سال گذشته، وضعیت سدهای استان خوب است و الان در سد الغدیر که حجم گنجایش ۲۷۷ میلیون متر مکعبی دارد، حدود ۲۱۰ میلیون متر مکعب آب ذخیره شده است و طی دو سال گذشته دو بار سرریز کرده است.
این مقام مسئول در شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی خاطرنشان کرد: با مدیریت مناسب مخازن سدهای الغدیر ساوه و کمال صالح اراک حدود ۸۰ درصد از گنجایش این دو سد پر شده است که نتیجه مصرف هدفمند منابع آبی بوده و برای تأمین نیاز شرب و کشاورزی در فصل تابستان نگرانی وجود ندارد.
وی به دبی جریان پایه رودخانه های استان هم اشاره نمود و اظهار داشت: با وجود اینکه میزان بارش های سال جاری کاهش یافته است، اما جریان پایه آب در رودخانه های استان نظیر رودخانه قره چای و مزلقان وجود دارد که مبین باقی ماندن اثرات شدت بارندگی های دو سال گذشته است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی باز هم تصریح کرد: به لطف بارش های سه سال گذشته وضعیت نسبی دشت های استان بهبود یافته بود، اما با کاهش میزان بارش های سال جاری باردیگر نفس دشت ها به شماره خواهد افتاد.
حالا در این شرایط از شما می خواهیم که وضعیت مطلوب سدهای استان را باور نکنید، نه از آن جهت که وضعیت این سدها مطلوب نمی باشد، بلکه از این جهت که این وضعیت مطلوب نتیجه سخاوت آسمان در سه سال قبل است و حالا که بارش و برف و باران خبری نیست، باید نگران آنها باشیم و به شکلی شاید بهتر باشد اصلا به روی خودمان نیاوریم که منابع مطلوبی داریم و درمورد این منابع بسیار حیاتی دست به عصا رفتار نماییم تا در آینده نزدیک درمورد ذخایر سدها هم به مرز اخطار نرسیم.
مسئله اینجاست که با عنایت به توقف عجیب و غریب بارش های زمستان سال جاری، حداقل فعلا ذخیره ای برای تجدید شدن این منابع در سال بعد نداریم و از آنجائیکه نمی دانیم تا آخر زمستان آیا بارشی در کار خواهد بود، یا نه، پس در شرایط موجود بهتر است که به روی خودتان نیاورید که سدها ذخایر مطلوبی دارند و با باور قوی به اینکه این ذخایر باید حفظ شوند به شرایط بنگرید، بگذارید ذخایر آبی مان را حفاظت نماییم، در مزارع و باغات کشاورزی از روش های نوین آبیاری و ارقام کم آب بر استفاده نماییم، آب های خاکستری را جدی بگیریم و ثروتی به نام فاضلاب را هدر ندهیم، ثروتی که با تصفیه آن می توان آب مورد نیاز صنعت و فضای سبز را تأمین کرد.
به این امید که با عنایت به این مسائل بتوانیم هم ذخایر موجود را مدیریت نماییم، هم به شکرانه پاسداشت این ذخایر درهای رحمت الهی به رویمان باز شود و هم کار به جایی نکشد که مجبور شویم خبر بد آخر یافن ذخایر آبی را بشنویم و مجبور شویم با تمام تلخی باورش نماییم، خبر تلخی که مصداق عینی آن را چند سال پیش درمورد سد عظیم ساوه شنیدیم، وقتی ذخیره این سد در سال 95 به پایین ترین میزان خود رسید و در کم آبی رکورد خودش را زد.




منبع:

1399/11/26
11:57:47
0.0 / 5
1259
تگهای خبر: آب , آسمان , بارش , بارندگی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه