چشم امید مردم شاهرود به مسئولان ملی؛

نجات شاهوار مهم ترین خواسته مردم است

نجات شاهوار مهم ترین خواسته مردم است به گزارش گل سپید بیشتر از یکسال است که معدن بوکسیت شاهوار به علت تخریب محیط زیست تعطیل شده اما مطالبه مردم شهرستان شاهرود و استان سمنان تعطیلی کامل این معدن به علت صدمه محیط زیست است.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها: شاهوار شاهرود حدود ۱۰ سال است که به دست معدنچیان تخریب شده و این کانون آب ساز و حیات بخش که بلندترین قله البرز شرقی هم به حساب می آید در این سال ها روز خوش به چشم ندیده است. شاهوار امروز زخم های عمیقی بر چهره دارد و تخریب های معدن کاران نه تنها خیلی از حوض منطقه را فراری داده بلکه سبب بسته شدن آبراهه ها هم شده است.
مهمترین مقوله در باب شاهوار نگرانی مردم از بابت محیط زیست و منابع آبی است، قطع بی رویه درختان ممنوع القطع اورس، امکان آلودگی آب و تأثیرات انفجارها بر سفره های آب زیرزمینی و به خطر افتادن میلیون ها متر مکعب آب در شاهوار که این روزها مهم ترین و حیاتی ترین مبحث استان سمنان به حساب می آید، همگی در زمره دغدغه های مردم منطقه است.
نگرانی مردم و دوست داران محیط زیست
دوست داران محیط زیست و مردمی که دل در گرو این آب و خاک دارند سال ها است که به دنبال تعطیلی معدن به هر ارگان و نهادی نامه نوشته اند و در آستانه سفر حجت الاسلام والمسلمین رئیسی، رئیس قوه قضائیه هم فرصت را مغتنم دانستند تا در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی یک مرتبه دیگر دغدغه های خودشان را بیان کنند تا این مسائل از تهران هم توسط موثران دنبال شود.
در جریان سفر حجت الاسلام والمسلمین قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور برای معارفه مدیرکل جدید تبلیغات اسلامی استان سمنان و در آستانه سفر یک روزه رئیس قوه قضائیه، عده ای از علاقمندان به محیط زیست و فعالان مدنی و اعضای ستاد مردمی نجات شاهوار به دیدار وی رفتند تا درباره دغدغه هایشان صحبت کنند.

تخریب محیط زیست
یکی از موثران شهرستان شاهرود درباره مبحث شاهوار و با اشاره به اینکه تخریب این قله با هیچ منطقی همراه نمی گردد، اظهار داشت: شاهوار قله سه هزار و ۹۶۰ متری است که بعنوان بلندترین قله البرز شرقی کوهنوردان زیادی را به خود جذب می کند و یک سمبل در منطقه است اما نزدیک یک دهه برداشت غیر اصولی در حدی که تنها تخریب برای منطقه شاهوار باقی مانده و بوکسیت آن برای آلومینای جاجرم مصرف شده، با این قله کاری کرده که امروز واقعاً نمی توان به زبان آورد.
ابوالحسن قزوینی با اشاره به اینکه بوکسیت ماده اولیه کارخانه آلومینا در جاجرم است که نخاله های آن نصیب شاهرود می شود، بیان نمود: در گزارشی که یکی از دانشگاه ها عرضه کرده باید در سال حدود دو میلیون متر مکعب یا پنج میلیون تن شامل باطله و بوکسیت از شاهوار برداشته شود و اگر این روند پیش برود، قله ای دیگر برای مردم منطقه نخواهد ماند.
وی با اشاره به اینکه شاهوار یک مخزن عظیمی از آب در شاهرود است، اضافه کرد: از طرفی سازمان محیط زیست هم در نامه ای تاکید کرده که استخراج از شاهوار بدون مجوز محیط زیست صورت گرفته و در نتیجه تخریب وسیعی در این منطقه انجام شده است.
پیگیری مطالبات مردمی
حجت الاسلام عباس امینی امام جمعه شاهرود هم در این دیدار با اشاره به اینکه تخریب در شاهوار اثر منفی روی آب و محیط زیست دارد، اظهار داشت: بوکسیت معدنی دولتی است و ما هم در نامه ای به دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرده ایم که باید زودتر این مورد به پایان برسد چونکه مردم نسبت به آینده شهرستان شاهرود، محیط زیست و منابع آبی و … نگران هستند.
وی اضافه کرد: تعیین تکلیف شاهوار آن هم بزودی یکی از مهم ترین مطالبات مردم شهرستان شاهرود به خصوص در آستانه سفر رئیس قوه قضائیه است چونکه مردم خسته شده و نگران هستند که آینده این شهرستان به خصوص در حوزه آب چه می شود که می بایست مسؤلان ارشد کشوری به این مورد واکنش نشان دهند.
حجت الاسلام محمد قمی هم در این جلسه ضمن اشاره به استماع نقطه نظرات و نگرانی های مردم، اظهار داشت: تلاش می نماییم این مورد را از دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی پیگیری نماییم و بخش های رسانه ای هم می تواند در این عرصه فعالیت خویش را بالا برند تا حمایت مؤثری از این امر صورت گیرد تا ما هم قدری مانع تخریب محیط زیست باشیم.

بی مهری ضد شاهوار
حسن حلاجی دیگر کارشناس و همینطور عضو ستاد نجات شاهوار با اشاره به اینکه بالغ بر ۴۰۰ صفحه درباره تخریب های شاهوار سند و مدرک گردآوری شده که مبین تخلفات و همینطور نگرانی ها و دغدغه های مردم است، اظهار داشت: از چهار سال پیش در قالب قانون بدون هیچ حاشیه و هیاهو کارهایی شده که مسئولانی مانند نماینده سابق شهرستان در مجلس، امام جمعه شاهرود و بسطام و … پای کار بودند و این اسناد به دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، ریاست جمهوری، مجلس، قوه قضائیه و… ارسال شده است همینطور طوماری به طول ۱۷ متر امضای مردمی و مطالبات مردم به مسؤلان ارسال شده است.
حلاجی با اشاره به اینکه سال قبل باردیگر تمام این مستندات برای تهران و مراجع ارسال شد و مجدداً حتی به سازمان بازرسی هم حضوری مستندات را عرضه کردیم و تنها نیاز داریم که این مطالبه مردمی در توقف دائمی معدن، مجدانه پیگیری شود، اظهار داشت: امیدواریم تذکرات و پیگیری ها از دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی بتواند گره گشای این مطالبه جدی مردم باشد.
وی از مسؤلان خواست تا به مطالبات مردم در مورد شاهوار توجه داشته باشند و تصریح کرد: مردم شاهرود هزار و ۵۰۰ شهید دفاع مقدس و هزاران رزمنده و جانباز را راهی جبهه های نبرد حق ضد باطل کردند و اما امروز متأسفانه صدای شأن شنیده نمی گردد و بنابراین مطالبه مردمی این شهرستان در مورد حفظ منابع آبی شأن همچنان با بی توجهی روبرو است.
شاهوار منبع درآمدزایی گردشگری
این فعال محیط زیست مردم نگران هستند که منابع شأن از دست برود و در نتیجه حیات و توسعه در شهرستان شاهرود به مثابه بزرگترین شهرستان استان سمنان به خطر بیفتد. همینطور باید گفت شاهوار یک برند برای جذب توریست است که می تواند درآمدزایی خوبی از لحاظ گردشگری و حتی میزبانی از اردوهای تیم های ملی کوهنوردی داخلی و خارجی در آن داشت اما متأسفانه این امر مورد بی مهری قرار گرفته است.
واقعیت این است که مردم از همراهی برخی مسؤلان شهرستانی و دولتی ناامید شده اند چونکه استانداری سمنان هیچ توجهی به خواست مردم نمی کند و برعکس اقتصاد و دارایی طی اقدامی که به نظر می آید استانداری هم از آن بی خبر نیست، به معدن تعطیل شده بوکسیت تاش و در شاهوار، مجوز راه اندازی سازه می دهد و این یعنی امکان بازگشایی باردیگر معدن وجود دارد و در نهایت تهدید بزرگی متوجه حیات در شرق استان سمنان و دشت بسطام خواهد شد. حال باید دید که اقدامات پیگیرانه از این پس چه نتیجه ای در بر خواهند داشت.

1399/11/02
12:28:30
0.0 / 5
1671
تگهای خبر: آب , آلودگی , برند , تبلیغات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه