انتقاد محیط زیست ساوه از كوهپیمایی تعدادی از كوهنوردان در منطقه شكار ممنوع

انتقاد محیط زیست ساوه از كوهپیمایی تعدادی از كوهنوردان در منطقه شكار ممنوع مركزی صعود تعدادی از كوهنوردان ساوجی به قله شاهپسند از مسیر همرین (پیمایش خط الراس) به مناسبت هفته تربیت بدنی و روز كوهنورد، برخی واكنش های انتقادی را به دنبال داشت.



در همین رابطه موسسه مردم نهاد حافظان طبیعت با انتشار مطلبی در فضای مجازی نسبت به این اقدام انتقاد نمود و با طرح سوالی با عنوان "به نظر شما رفتن ۵۰ کوهنورد به کوه موجب استرس و وحشت وحوش و تنوع زیستی منطقه نمی شود!؟ " به تبعات زیست محیطی که بر اثر کوبش مرتع و گیاهان بوجود می آید پرداخت و از سویی نسبت به عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و عدم استفاده از ماسک گلایه نمود.

همچنین به دنبال انتشار تصاویر این کوهنوردان در فضای مجازی، سیدعلی دعایی لنگرودی سرپرست اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان ساوه در گفت و گو با ایسنا با انتقاد از عدم هماهنگی با محیط زیست شهرستان جهت انجام این فعالیت فرهنگی ورزشی اظهار داشت: کوه ها، زیستگاه گونه های بیشماری از گیاهان و جانوران و خاستگاه بخش مهمی از تنوع زیستی و پناهگاه خیلی از گونه هایی هستند که در دشت ها نابود شده اند.
وی اشاره کرد: با توجه به این که فصل پاییز فصل قوچ مستی(فصلی که جمعیت نر کل و بز، قوچ و میش به دنبال جفت یابی هستند) است و هرگونه فعالیت اکوتوریسم و طبیعت گردی بدون مطالعه و در نظر گرفتن الزامات زیست محیطی می تواند شوک و لطمه های جبران ناپذیری را برای این گونه حمایت شده بوجود آورد، پس از کوهنوردان و طبیعت دوستان انتظار می رود تا پیش از هرگونه طبیعت گردی خصوصا به صورت دسته جمعی در این فصول مراتب را با ادارات حفاظت محیط زیست شهرستان در بین بگذارند تا از محدودیت ها و ممنوعیت های منطقه باخبر شوند.
دعایی لنگرودی همین طور نسبت به عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در شرایط کرونایی شامل فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک در این برنامه کوهنوردی دسته جمعی انتقاد نمود.
وی رعایت اصول طبیعت گردی و زیست محیطی را لازمه گردش در کوه و طبیعت دانست و اضافه کرد: برگزاری برنامه های کوهنوردی پر جمعیت که فشار ناگهانی زیادی را به طبیعت وارد می کند، تهدید بزرگی برای طبیعت است.
این مقام مسئول در محیط زیست ساوه به کوهنوردان سفارش کرد تا در هنگام کوهنوردی، همچون یک محیط بان مسئول، مراقب تخلف ها و لطمه رسانی های دیگران باشند و اجازه ندهند تهدیدی متوجه طبیعت کوه شود.

وی اضافه کرد: ارتفاعات و کوه ها، بعنوان کانون های گردشگری و ورزشگاهی به سبب برخورداری از چشم اندازی باشکوه و هوای پاک، انسان را به پیاده روی و ورزش در یک محیط دل انگیز ترغیب و تشویق می کنند.

دعایی لنگرودی اضافه کرد: در همین خصوص کوهنوردان و طبیعت گردانی که به کوهستان می روند، وظایفی را در مقابل حفظ این سرمایه باارزش دارند که باید به آن توجه نمایند و در امتداد اصل ۵۰ قانون اساسی همچون نکات مهم اینست که علاوه بر احساس مسئولیت در قبال آیندگان و حفظ محیط زیبای کوهستان باید به شکلی رفتار کرد که نسل آینده همچون ما از طبیعت بهره ببرد.




1399/08/11
14:22:10
5.0 / 5
1986
تگهای خبر: بهداشت , زیست محیطی , شكار , طبیعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه