ترامپ با خروج از معاهده محیط زیستی پاریس، مصلحت جهانی را قربانی منافع اش كرد

ترامپ با خروج از معاهده محیط زیستی پاریس، مصلحت جهانی را قربانی منافع اش كرد به گزارش گل سپید یك استاد دانشگاه ایالات متحده آمریكا اظهار داشت: بدعهدی آمریكا و خروج این كشور از معاهده محیط زیستی پاریس كه بیشتر از ۱۹۵ كشور دنیا آنرا پذیرفته اند به روشنی نشان داد كه ایالات متحده آمریكا و ترامپ در این حوزه نقش خویش را به درستی ایفا نكرده اند. درواقع ترامپ با خروج آمریكا از معاهده توافق آب و هوایی پاریس مصلحت جهانی را قربانی منافع نهادهای سرمایه داری كرد.



به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، پروفسور دونالد براون - از پیشگامان مطالعه در مورد تغییرات اقلیم - در شانزدهمین نت گپ یونسکویی که با مبحث اخلاق و تغییرات اقلیم روز گذشته (۳۰ اردیبهشت) برگزار شد، درباره تاثیرات تغییر اقلیم بر زندگی انسان اظهار داشت: این مورد می تواند اثرات بسیار جدی بر زندگی مردم دنیا داشته باشد و سبب خشکسالی و یا سیل در آسیا و آفریقا شود.

وی با نگرانی از افزایش دمای زمین اظهار داشت: تغییر اقلیم یک تهدید بسیار جدی برای انسان ها است که می تواند به آواره شدن بیشتر از ۲۰۰ میلیون نفر بینجامد. درواقع این اتفاق کشورهای فقیر را نشانه خواهد گرفت چون که صدمه پذیری آنها بیشتر است.

پروفسور براون افزود: چاره اندیشی درباره این مورد بسیار اضطراری است. آب شدن ذخایر یخی دنیا یک تهدید جدی است که سبب افزایش گاز متان و در نتیجه گرم شدن زمین می شود و ادامه این روند می تواند زمین را با مشکلات اساسی رو به رو کند ازاین رو باید تلاش شود که حداکثر ظرف ۲۵ سال آینده تولید گازهای گلخانه ای به صفر برسد تا زمین فرصت بازیابی خویش را پیدا کند.

وی درباره مقایسه خطرات ویروس کرونا و تغییرات اقلیم با اشاره به کمرنگ بودن بازتاب تهدیدهای اقلیمی اظهار داشت: امروزه در تمام دنیا روزانه رسانه های مختلف اخبار کرونا را پوشش می دهند اما از خطر تغییر اقلیم غافل شده اند؛ موضوعی که حتی احتمال می رود سبب اپیدمی هایی همچون ویروس کرونا و یا شیوع سایر ویروس ها باشد.

این استاد دانشگاه ایالات متحده آمریکا درباره راهکارهای مقابله با تغییرات اقلیمی خاطرنشان کرد: در این حوزه وجود یک نهاد بین المللی به شدت احساس می شود. ما در شرایط خطرناکی به سر می بریم که زندگی و آینده بشر را تهدید می کند. متاسفانه اخلاق در تغییرات اقلیم هنوز کاربردی نشده است. دانشمندان از دهه ۳۰ میلادی معتقد بودند که نگاه باید پیشرفت و توسعه به مسائل اقتصادی می باشد اما امروزه با گذشت زمان، متوجه اثرات سوء تکنولوژی بر تغییرات اقلیم می شویم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مهمترین عامل برای ایجاد حساسیت اخلاقی در مورد تغییر اقلیم رسانه ها هستند و باید از ظرفیت آنها به بهترین شکل ممکن استفاده شود، اظهار داشت: یکی از اشکالات اساسی در این خصوص اثرگذاری بنگاه های مالی و اقتصادی در تصمیم گیری سیاستگذاران است. واقعیت امر این است که ایالات متحده آمریکا و ترامپ در این حوزه نقش خویش را به درستی ایفا نکردند و با خروج آمریکا از معاهده توافق آب وهوایی پاریس، مصلحت جهانی قربانی منافع نهادهای سرمایه داری شد. اساسا اداره کشورهای سرمایه داری مانند آمریکا، استرالیا و کانادا بر اساس منافع کارتل های اقتصادی می باشد. اسمیت - بیانگذار بازار آزاد - پیش از این اخطار داده بود که نباید دولت ها به دست سرمایه گذاران بیفتند، چون که آنها تنها به منفعت خود می اندیشند.

پروفسور براون با اشاره به اینکه در سال ۱۹۹۲ جرج بوش پدر (جورج هربرت واکر بوش) موافقتنامه درمورد تغییرات اقلیمی را عملیاتی نکرد، اظهار داشت: در اینباره دو نکته اساسی همواره باید مدنظر کشورهای پیشرفته و یا در حال توسعه قرار گیرد؛ اول عدم صدمه رسانی به دنیا و دوم رعایت انصاف و یا عدالت است که در توضیح آن باید گفت کشورهای ثروتمند ملزم به جبران ضررهای احتمالی وارده بر کشورهای صدمه دیده هستند.

در ابتدای این نشست دکتر احسان شمسی گوشکی - عضو کمیته ملی اخلاق زیستی و اخلاق در علم و فناوری کمیسیون ملی یونسکو ایران- درمورد جایزه جهانی اخلاق در علم ابن سینا که در صد و شصد و ششمین شورای عمومی یونسکو که بالاترین نهاد تصمیم گیری در این سازمان است به تصویب رسید، اظهار داشت: جایزه اخلاق در علم تنها جایزه جهانی است که به ابتکار جمهوری اسلامی ایران و همکاری سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی و آموزشی ملل متحد «یونسکو» از سال ۲۰۰۳، به نام دانشمند ایرانی شیخ الرئیس ابوعلی سینا نامگذاری شده است که سبب شادمانی و افتخار ما ایرانی ها است.

وی اضافه کرد: جایزه ابن سینا برای اخلاق در علم و فناوری به پیشنهاد و توسط جمهوری اسلامی ایران هر دو سال یکبار به افراد یا گروه هایی که در زمینه اخلاق در علم و فناوری صاحب پژوهش های علمی پرارزش هستند، بعد از رأی و نظر هیات داوران اهدا می شود.

بر اساس این گزارش، در تاریخ ۱۲ دسامبر ۲۰۱۵ در پاریس، قراردادی برای مقابله با تغییرات اقلیمی و باز شدن گره ها برای اقدامات ضد تغییر اقلیم و سرمایه گذاری در جهت اقتصادی کم کربن، مقاوم، انعطاف پذیر و پایدار توسط ۱۹۵ کشور مورد توافق قرارگرفت.

هدف اصلی این توافق جهانی پیشگیری از افزایش دمای کره زمین و ایجاد کوشش برای محدود کردن دما نسبت به سطح آن پیش از صنعتی شدن است. هدف بلندمدت توافق پاریس این است که دمای کره زمین تا آخر قرن به جای دو درجه، ۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش یابد. کشورهای جهان در نشست پاریس پذیرفتند که برای دستیابی به هدف بلندمدت پیمان پاریس، هر پنج سال هدف های مربوط به کاهش حجم آلایندگی صنایع خویش را بازبینی و اصلاح کنند.




1399/03/01
12:51:52
5.0 / 5
3127
تگهای خبر: آب , دانش , دما , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه