رییس انستیتوپاستور ایران اعلام كرد

انستیتوپاستور ایران پیگیر ساخت واكسن كرونا

انستیتوپاستور ایران پیگیر ساخت واكسن كرونا به گزارش گل سپید رئیس انستیتو پاستور ایران از اقدامات انجام شده برای رسیدن به واكسن كرونا و ساخت آن در كشور آگاهی داد و در عین حال اظهار داشت: حالا بیش از 120 آزمایشگاه كشور می توانند كارهای تشخیصی و مولكولی كووید-19 را در حد 15 هزار آزمایش در روز انجام دهند.


به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا بیگلری در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران، اظهار داشت: با توجه به این که در ایام اول امکانات محدودی در کشور برای تشخیص کووید-۱۹ برقرار بود، اما امروز پس از گذشت هفته ها به این قابلیت رسیدیم که کار تشخیص کووید-۱۹ را در تمام استان های کشور انجام دهیم و از سه آزمایشگاه به بیش از ۱۲۰ آزمایشگاه رسیدیم که می توانند کارهای تشخیصی و مولکولی کووید-۱۹ را در حد ۱۵ هزار آزمایش در روز انجام دهند.
وی اضافه کرد: فراموش نکنیم که همه این امکانات با تاکید بر دانش بومی و در اوج تحریم های ناجوانمردانه ای که در سطح بین المللی ضد کشور حاکم بود، انجام شد. باید توجه کرد که تست های تشخیصی کووید-۱۹ به دو قسمت اساسی تقسیم می شود؛ یکی تست های مولکولی که تست های بسیار سختی هستند، اما وجود ویروس را در بدن ثابت می کنند و در کنار آن تست های سرولوژی یا مبتنی بر آنتی بادی هستند که این ها آثار وجود ویروس در بدن را بررسی می کنند. یعنی وقتی فردی به ویروس مبتلا شد، در بدن آن فرد آنتی بادی ایجاد می شود و تست های سرولوژی میزان آنتی بادی را می سنجد و اعلام می کنند که آیا فرد به ویروس گرفتار شده یا نه.
بهترین راه تشخیص کرونابیگلری افزود: سازمان بهداشت جهانی و تمام کشورهای دنیا به این باور رسیدند که قطعی ترین و بهترین راه تشخیص کرونا تست های مولکولی است که از روزهای اول در انستیتو پاستور ایران و شبکه ملی تشخیص کووید-۱۹ این تست بعنوان تست اصلی انتخاب و با یک پروتکل خاص و واحد در کشور جاری شد و امروز بیش از ۱۲۰ آزمایشگاه ما می توانند امکان ۱۵۰۰۰ تست روزانه را ایجاد کنند. بعد از آن که این تست ها را در بیمارستان های کشور حاکم کردیم که تصمیم بسیار منطقی بود و منجر به کاهش مرگ و میر بیمارستانی ما می شد، پس از حصول اطمینان از پوشش بیمارستان ها به سمتی رفتیم که تست را در اختیار بیمارانی قرار دهیم که علامت کمتری دارند یا بی علامت هستند.
وی افزود: بدین سبب افرادی که در سامانه غربالگری کشور، مورد غربالگری قرار گرفتند، تست هایشان شروع شد و خوشبختانه استان های پایلوت کار را برایمان راحت کرد و موجب شد بتوانیم با برنامه ای منسجم نه فقط آنهایی که علامت دارند را بتوانیم تشخیص دهیم، بلکه به سراغ بستگان شان و افرادی که در تماس با افراد مثبت بودند، رفتیم و توانستیم زنجیره انتقال را به راحتی کُند نماییم. در بیشتر استان هایی که کار انجام شد، با توجه به این که نتیجه کار نشان می داد که تعداد بستری ها خصوصاً بستری های بدحال خیلی کم شده، نوید بسیار خوبی بود که سیستم ارجاع کشور به صورت یک شبکه ملی، ابزار قدرتمند تشخیصی را در اختیار دارد که می تواند کمک زیادی به تشخیص کند.
تست های سرولوژی ارزش تشخیصی ندارندبیگلری افزود: با توجه به این که کیت های تست های سرولوژی هم همزمان با تست های مولوکولی در کشور ایجاد شده، می توانیم مطالعات سرولوژی را هم انجام دهیم تا بدانیم هر یک از جمعیت مان در شهرهای مختلف، چقدر آلودگی یا تماس داشتند. باید توجه کرد که تست های سرولوژی به هیچ وجه ارزش تشخیصی ندارند، فقط می توانند برخورد فرد را با ویروس مشخص کنند. حال ممکنست فردی تست آنتی بادی اش مثبت نباشد، اما هنوز ویروس را پخش کند و منجر به آلودگی اطرافیانش شود.
به سیستم بهداشت و درمان کشور اطمینان کنید وی با اعلان اینکه مردم اطمینان کافی به سیستم بهداشت و درمان کشور داشته باشند و بدانند که قطعی ترین راه تشخیص کرونا، تست های مولکولی است، اظهار داشت: با توجه به این که پیگیری ها و غربالگری ها در کشور به راحتی خط سیر انتقال را به ما نشان میدهد و اینکه حدود ۲۰ درصد از افرادی را که به صورت سرپایی و آنهایی که در تماس بوده اند، تست می نماییم، مثبت بودند، امیدواریم طی دو تا سه ماه آینده به راحتی بتوانیم تصویر انتقال ویروس را در کشور داشته باشیم. فراموش نکنیم که با توجه به این که عملکرد کشورها نشان داده که غربالگری ها در کشورهای مختلف با روش های مختلف انجام شده، اما خوشبختانه موجب افتخار است که کارنامه درخشانی تابحال عرضه شده است.
بیش از ۱۰۰ گروه علمی در دنیا پیگیر ساخت واکسن کرونااز نظر علمی ساخت واکسن کرونا، شدنی است؟ وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره وضعیت تولید واکسن کووید-۱۹، اظهار داشت: شاید بیشترین بیماری که امروز بشر به واکسن آن احتیاج دارد، بیماری کووید-۱۹ است. کشورها و جوامع زیادی اقدامات شان را در این عرصه آغاز کردند و بیش از ۱۰۰ گروه در دنیا دارند کار می کنند که این واکسن را بسازند. دراین زمینه باید به دو سوال بسیار مهم پاسخ دهیم؛ آیا اصلا از نظر علمی ممکنست که بتوانیم برای این بیماری واکسن بسازیم یا خیر؟. باید به این پرسش پاسخ دهیم. برای اینکه هنوز نمی دانیم که وقتی کسی به این بیماری مبتلا می شود، آیا در بدنش آنتی بادی شکل می گیرد یا اصلا سیستم ایمنی بدن در مقابل این ویروس، ایمنی و مقاومت پیدا می کند؟ هنوز این مساله مورد سوال دنیاست که باید به آن جواب داده شود.
بیگلری افزود: ما فرض را بر این می گذاریم که سیستم ایمنی بدن در مقابل این ویروس پاسخگو می شود و فرد را در تماسهای بعدی محافظت می کند. در این صورت لازم است که واکسن ساخته شود و کار خواهد کرد، اما فرض کنید که یک گروه در کشور خاصی از این ۱۰۰ گروهی که در جهان دارند روی واکسن کار می کنند، این واکسن را ساخت، مسلما یک کارخانه قادر به تامین هفت میلیارد واکسن برای هفت میلیارد جمعیت کره زمین نیست. بدین سبب مسلما ما یا هر کشور دیگری باید به فکر ساختن واکسن برای خودش هم باشد. حتی اگر هم اکنون به تشخیص برگردیم، دیدید که قابلیت کشور ما در تشخیص از هیچ کشوری پایین تر نبود و به راحتی توانستیم در اوج سختی ها بهترین روش تشخیصی را در سراسر کشور پیاده کنیم و در اختیار سیستم سلامت قرار دهیم. مسلما در حوزه واکسن هم همین طور است. دانشمندان و دانش فنی ما به هیچ وجه دانش شان کمتر از کشورهای دیگر نیست و ممکنست که ما به واکسن برسیم.
شش محور در انستیتوپاستور ایران برای ساخت واکسن کروناوی همین طور اظهار داشت: حال اگر بدبینانه نگاه نماییم و ما به واکسن نرسیم، بلکه کشور دومی به واکسن برسد، اگر بخواهیم آن تکنولوژی را انتقال دهیم و یا مهندسی معکوس انجام دهیم، باید دانش پایه را داشته باشیم. بدین سبب منطق حکم می کند که ما به سمت ساخت واکسن پیش رویم و خوشبختانه در ایران این اقدام با جدیت شروع شده و در انستیتو پاستور ایران هم بر روی چندین محوری که احتمال دارد به واکسن برسیم، کار را آغاز نموده ایم. مسلما هر چقدر که پیش رویم، باتوجه به نتیجه مطالعات مان می توانیم از این شش محوری که بر روی آنها کار می نماییم، انتخاب نماییم که کدام محور امکان برنده شدن را دارد و اینجاست که می توانیم به راحتی راه مان را پیدا نماییم. در آن زمان برای انتقال دانش و مهندسی معکوس دانش پایه را در اختیار داریم.
برنامه وزارت بهداشت برای نمونه گیری تست سرولوژیوی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره وضعیت انجام تست های سرولوژی در کشور نیز اظهار داشت: درباره تست های سرولوژی با توجه به این که حدودا از زمان فراخوانی که انستیتو پاستور برای این تست ها داد، چندین شرکت آماده تولید شدند و یکی از آنها توانست به سطح تولید خوبی برسد. باید توجه کرد که حدودا می توان اظهار داشت که تست های سرولوژی در کشور در پنج الی شش مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند، همچون در استان های گیلان، قم و مطالعات کوچک تری در بعضی استان های دیگر انجام شده که نتایج آن به احتمال زیاد طی چند هفته آینده منتشر خواهد شد. اما خبر مهم این است که وزارت بهداشت تصمیم دارد که در چارچوب سیستم ارجاع و وقتی که افراد را تست می کند، این مطالعات را به صورت پایلوت هم شروع کند؛ بطوریکه افراد جدید که تست مولوکولی می شوند، برایشان تست سرولوژی هم صورت گیرد.
بیگلری اضافه کرد: مسلما تست سرولوژی به تنهایی هیچ ارزشی ندارد، بلکه در کنار تست مولوکولی ارزش پیدا می کند. بر همین مبنا برنامه وزارت بهداشت این است که در سیستم ارجاع کسانی که جهت بررسی می آیند و یا علامت دارند و باید تست مولکولی برایشان صورت گیرد، برای تست سرولوژی هم از آنها نمونه گرفته می شود. همین طور از افرادی که قبلا آزمایش شده اند، تست شان چه منفی و چه مثبت بوده است، حالا تست سرولوژی هم از آنها گرفته می شود. این موجب می شود که اطلاعات به دست آوریم که چند درصد از افراد جامعه با این ویروس تماس داشتند، آلوده شدند، علامت داشتند، علامت نداشتند و یا علامت خفیف داشته اند. به عبارتی هم اکنون تست سرولوژی برای مطالعات همه گیر شناسی یا اپیدمیولوژی در جامعه به کار می رود نه بعنوان یک تست تشخیصی. البته از آنجایی که مطالعات مان هنوز کامل نیست، با تکمیل فرآیندها نتایج آن منتشر می شود.
برای اعلام نتایج پلاسمادرمانی، هنوز زود استرییس انستیتو پاستور ایران درباره آخرین وضعیت پلاسما درمانی برای درمان کووید-۱۹، اظهار داشت: وقتی که ما از ماهیت یک ویروس و همین طور نحوه بیماری زایی آن اطلاع زیادی نداریم، باید برگردیم و بررسی نماییم که چه عوامل و فاکتورهایی در خون افرادی که از بیماری نجات یافتند، وجود دارد که موجب بهبودی آنها شده است. یکی از نظریه ها می گوید اگر از افراد بهبودیافته، پلاسمای خون شان را دریافت کنید، ممکنست در پلاسمای خون شان عواملی باشد که به بهبودی دیگران کمک نماید. این اقدام را در وزارت بهداشت، سازمان انتقال خون کشور شروع کرد و باتوجه به مشورت هایی که داشتیم، می توان اظهار داشت که برنامه بسیار خوبی را آغاز نموده اند، اما برای اعلام نتایج این اقدام مسلما باید مدتی بگذرد. برای اینکه دو مرحله دارد؛ یکی پلاسماگیری و یکی هم تزریق مجدد آن هاست. همکاران مان در انتقال خون با جدیت و بر اساس علمی و منطقی خوب در حال پیشبرد این کار هستند.
ادامه دارد


1399/02/23
14:04:15
5.0 / 5
3242
تگهای خبر: آلودگی , باد , برند , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه