احتمال تبدیل شدن جنوب شرق آسیا به كانون بعدی كرونا
به گزارش گل سپید شمار مبتلایان به كروناویروس جدید در منطقه جنوب شرق آسیا به سرعت در هفته های اخیر افزایش یافته است كه این امر با نگرانی های زیاد كارشناسان در خصوص این همراه بوده كه این منطقه می تواند به یك كانون شیوع جدید برای بیماری كووید-۱۹ تبدیل گردد.
به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، طبق آمارهای رسمی دانشگاه جان هاپكینز، منطقه جنوب شرقی آسیا از روز گذشته (یك شنبه) به صورت كلی ۲۸ هزار مورد مبتلا شدن را گزارش داده كه اندونزی، فیلیپین، مالزی و سنگاپور ۸۷.۹ درصد از این موارد را می سازند.
مطالعات گوناگونی نشان داده است كه به علت پایین بودن میزان تست های انجام شده در كشورهایی مانند اندونزی و فیلیپین امكان دارد ده ها هزار مورد ابتلای دیگر كشف نشده باشند.
در سنگاپور موارد مبتلا شدن در دو هفته گذشته به طرز قابل ملاحظه ای افزایش یافته و دسته های جدیدی از مبتلا شدن در میان كارگران مهاجر ساكن خوابگاه های پرازدحام مشاهده شده است. این در شرایطی است كه در آغاز همه گیری این ویروس، نحوه كنترل شیوع توسط دولت سنگاپور در سطح بین المللی بعنوان الگویی برای دیگر كشورها تبدیل گشته بود.
ظرفیت انجام تست كروناویروس در سرتاسر آسیای جنوب شرقی متفاوت می باشد. با عنایت به داده های گردآوری شده توسط سایت "ورلداُمتر"، سنگاپور با ۱۶ هزار و ۲۰۳ تست در هر میلیون نفر در بین كشورهایی با بیشترین میزان انجام تست در جهان قرار دارد، در حالیكه میانمار با ۸۵ تست به ازای هر میلیون نفر جمعیت در رده های آخر این جدول جهانی قرار گرفته است.
اما كارشناسان به علت جمعیت زیاد اندونزی و فیلیپین بیشتر نگران شیوع كروناویروس جدید در این كشورها هستند.
آمارها حاكیست اندونزی كه با بیشتر از ۲۷۰ میلیون نفر، چهارمین جمعیت بزرگ جهان را دارد، در كل حدود ۴۲ هزار تست كرونا انجام داده است. این معادل ۱۵۴ تست در هر میلیون نفر بوده كه یكی از كمترین ها در سطح جهان به حساب می آید. مقامات اندونزی اعلام نموده اند كه هدف آنها انجام روزانه ۱۰ هزار تست است و پیشبینی كرده اند كه با افزایش تست های كرونا، موارد مبتلا شدن به ۹۵ هزار مورد برسد.
رئیس جمهوری فیلیپین هفته گذشته از تهیه ۹۰۰ هزار كیت تشخیص كرونا اطلاع داد كه به ۱۰۰ هزار كیت قبلی در حال استفاده اضافه شده است. دولت فیلیپین اقدامات قرنطینه ای سختگیرانه ای را در كشور اجرا كرده است اما مدل سازی های آنها نشان داده است كه حدود ۷۵ درصد از موارد مبتلا شدن معادل حدود ۱۵ هزار نفر تشخیص داده نشده اند.
بنا بر گزارش سی ان بی سی، اندونزی، بزرگ ترین اقتصاد آسیای جنوب شرقی نخستین مورد خود از مبتلا شدن به بیماری كووید-۱۹ را در اوایل ماه مارس گزارش داد، این در شرایطی است كه كشورهای همسایه مانند سنگاپور و مالزی شناسایی موارد مبتلا شدن به این بیماری را از ژانویه شروع كردند. در این زمان هم چنین شماری از مسافران اندونزیایی به سنگاپور و مالزی علایم بیماری كووید-۱۹ را از خود نشان داده بودند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب