ساخت دومین دستگاه برای كاهش عوارض ناشی از ضایعات حركتی در دانشگاه علم و صنعت

ساخت دومین دستگاه برای كاهش عوارض ناشی از ضایعات حركتی در دانشگاه علم و صنعت گل سپید: پژوهشگران مركز فناور عصبی دانشگاه علم و صنعت با طراحی و ساخت دستگاه پروتز پاراسایكلینگ، با ایجاد امكان ركاب زدن گردش خون در اندام تحتانی و فوقانی مانع از بروز عوارض ناشی از ضایعات حركتی در بیماران ام اس و سكته مغزی خواهند شد.


به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا دكتر عباس عرفانیان، استاد گروه مهندسی پزشكی دانشكده برق دانشگاه علم و صنعت ایران و مجری طرح امروز در حاشیه مراسم رونمایی از دستگاه پروتز پاراسایكلینگ در جمع خبرنگاران اضافه كرد: طبق گزارش سازمان بهزیستی در شهریورماه امسال، حدود ۶۵۰ هزار نفر معلول جسمی حركتی داریم كه شامل افراد ضایعه نخاعی نیز می شوند.
وی یكی از چالش های افراد مبتلا به ضایعات نخاعی را مشكلات حسی و حركتی دانست و اظهار نمود: این افراد علاوه بر آن مشكلات حادتری دارند؛ چونكه این افراد به آتروفی استخوانی، پوكی استخوان و زخم بستر مبتلا می شوند، ضمن آنكه بر اثر عدم گردش خون گرفتار عفونت های كلیوی و مثانه و نارسایی های قلبی و عروقی خواهند شد.
عرفانیان یكی از روش های موثر برای جلوگیری از عوارض ضایعه را استفاده از روش های مهندسی و فناوری عصبی ذكر كرد و افزود: بر این اساس پژوهشگران پژوهشكده مهندسی و فناوری عصبی دانشگاه علم و صنعت ایران موفق شدند سیستم منحصر به فردی به نام پروتز پاراسایكلینگ را برای رفع مشكلات بیماران ضایعه نخاعی مبتلا به ام اس و سكته مغزی طراحی نمایند.
مجری طرح افزود: این سیستم امكانی را برای بیماران فراهم می كنند تا بتوانند ركاب بزنند. ركاب زدن این افراد با استفاده از انقباض عضلات فلج صورت می گیرد.
بگفته وی، پروتز عصبی یا شبیه سازی دستورات قشر حركتی مغز انسان و ارسال آن به عضلات فلج و كنترل آن موجب ركاب زدن در این افراد می شود. از این طریق این امكان برای افراد ایجاد می شود تا گردش خون در اندام تحتانی آنها برقرار شود و از عوارض ضایعات نخاعی جلوگیری كند.
عرفانیان اشاره كرد: این سیستم از این نظر منحصر به فرد است كه می توان همزمان هم سرعت ركاب زدن و هم گشتاور را توسط پروتز عصبی كنترل كرد. این امر فواید فیزیولوژی زیادی برای افراد ضایعه نخاعی دارد.
استاد گروه مهندسی پزشكی دانشكده برق دانشگاه علم و صنعت با اشاره به جزئیات دستگاه، اظهار داشت: این دستگاه شامل پروتز عصبی دستگاه میكروالكترونیك و دوچرخه است.
وی تصریح كرد: این محصول در كشورهای اروپایی تولید شده كه ما توانستیم آنرا طراحی كنیم؛ این دستگاه به سبب فناوری بالا تابحال به كشور وارد نشده است.
عرفانیان با اشاره به تفاوت های این دستگاه با نمونه خارجی، اظهار داشت: دستگاه ما امكان كنترل همزمان سرعت و گشتاور را دارد.
بگفته وی، قیمت جهانی این محصول ۱۵ تا۲۰ هزار دلار است و قیمت نمونه ایرانی كه تولید كردیم، ۴۰ درصد نمونه خارجی است.
وی با اشاره به تفاوت این دستگاه با پاراواك كه سال قبل رونمایی گردید، اظهار داشت: پاراواك تنها برای بیماران پارا پلژیك (افراد فلج از دو پا) كاربرد دارد؛ ولی این سیستم طیف وسیعی از معلولان جسمی حركتی را شامل می شود، همچون بیماران ضایعه نخاعی كه سطح فلج آنها از ناحیه گردن است.
مجری طرح اشاره كرد: این افراد نه تنها از ناحیه تحتانی گرفتار مشكل هستند، بلكه از ناحیه فوقانی نیز مانند دست ها مشكلات حسی و حركتی دارند.




منبع:

1398/10/09
21:48:07
5.0 / 5
4914
تگهای خبر: دانش , دستگاه , سیستم , ضایعات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه