دستورالعمل شكار از ۱۰ شهریور ماه ابلاغ می گردد

دستورالعمل شكار از ۱۰ شهریور ماه ابلاغ می گردد گل سپید: تهران-مدیركل دفتر شكار و صید سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: دستورالعمل مجوز شكار در مناطق قرق برای شكار كل، بز، قوچ و آهو از ۱۰ شهریور ماه به استان ها ابلاغ می گردد.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، «علی تیموری» روز دوشنبه در نشست خبری اضافه كرد: این دستورالعمل برای مناطق قرق در استان های كرمان و یزد به تعداد ۱۱۲ راس صادر می گردد.
وی تصریح كرد: در سال ۹۲ حدود ۲۰ درصد از این مجوز در اختیار جوامع محلی و بومی قرارگرفت كه این میزان در سال ۹۷ به ۳۰ درصد افزایش یافت و علاوه بر آن مقرر شد تا مجوز سه راس هم از جانب قرقدار با قیمت دولتی در اختیار شكارچیان اطراف منطقه قرق قرار گیرد.
تیموری افزود: بر مبنای مصوبه شورای عالی محیط زیست قرقدار باید یك چهارم قیمت دولتی ناشی از واگذاری مجوز شكار را به خزانه دولت واریز كند، بعنوان مثال قیمت دولتی شكار ویژه ۹۰۰ هزار تومان است كه باید ۲۰۰ هزار تومان آن را به خزانه دولت واریز نماید.
تیموری اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست از سال ۱۳۹۴ بر مبنای قانون، پنج منطقه را به شورای عالی محیط زیست معرفی نمود تا در قالب مناطق قرق در اختیار متقاضیان قرار گیرد كه با این پیشنهاد موافقت شد.
وی اضافه كرد: سه منطقه از این مناطق قرق در استان یزد، یكی در استان كرمان و دیگری هم در استان سمنان واقع شده است.
مدیركل دفتر شكار و صید سازمان حفاظت محیط زیست افزود: منطقه قرق در استان های یزد و كرمان از سال ۹۴ و استان سمنان اواخر سال ۹۶ واگذار شد.
تیموری افزود: در سال های ۹۵ و ۹۶ هیچ مجوز شكاری برای این مناطق صادر نشده بود اما در سال ۹۶ حدود ۹۵ راس مجوز شكار كل، بز، قوچ و میش صادر شد.
مدیركل دفتر شكار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه سرشماری در مناطق قرق 2 بار در سال انجام می شود، اظهار داشت: بر مبنای سرشماری صورت گرفته در سال 96، مشخص شد تعداد حیات وحش در بعضی از مناطق قرق سه تا چهار برابر افزایش یافته است به صورتی كه در قرق «علی آباد چهل گزی» در استان یزد بیش از هزار و 400 راس كل و بز و 142 راس آهو سرشماری شد در حالیكه قبل از اجرای قرق تعداد حیات وحش در این منطقه حدود 200 تا 300 راس بود.
وی اضافه كرد: همینطور منطقه «روباز» در استان یزد 645 راس كل و بز سرشماری شد در حالیكه قبل از واگذاری برای اجرای طرح قرق 180 راس بود، منطقه «منصور آباد» یزد هم 503 راس قوج و میش و كل و بز دارد كه قبل از واگذاری 228 راس بود و در «منصورآباد» كرمان هم 750 راس قوچ و میش سرشماری شد. در منطقه «چاشلوبار» استان سمنان هم اخیرا به منطقه قرار تبدیل گشته 250 راس سرشمار شده است.
تیموری افزود: سال 97 بر مبنای سرشماری صورت گرفته و پیشنهاد مدیران كل محیط زیست استان های یزد و كرمان و بررسی های صورت گرفته مقرر شد مجوز شكار 112 راس قوچ و میش و كل و بز در چهارم منطقه قرق استان های یزد و كرمان صادر شود، چون استان سمنان اخیرا واگذار شد از این رو برای آن منطقه مجوز شكاری صادر نمی گردد.
وی اظهار داشت: دستورالعمل این شكارها از 10 شهریور به استان ها ابلاغ می گردد كه شكار تا 15 اسفندماه ادامه دارد اما در این فاصله از اول آبان ماه تا 15 آذر به دلیل جفت گیری شكار ممنوع می گردد.
تیموری درباره قیمت شكار برای اتباع خارجی تصریح كرد: بر مبنای تصمیم شورای اقتصاد قیمت شكار برای اتباع خارجی بر مبنای گونه از سه هزار دلار تا 6 هزاردلار تعیین شده است كه آنها هم باید یك چهارم این مبلغ را به خزانه دولت واریز نمایند و مابقی در اختیار دولت قرار می گیرد تا برای حفاظت از عرصه قرق هزینه كند.
مدیركل دفتر شكار و صید سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: برای واگذاری مناطق قرق با سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری یه توافق رسیدیم و بر این اساس تعهدنامه محضری از قرقدارها گرفته می گردد كه بر مبنای آن به هیچ عنوان اجازه دخل وتصرف، فنس كشی و یا ساخت و ساز ندارند.

*** معرفی 30 منطقه دیگر بعنوان قرق
تیموری اظهار داشت: از آنجائیكه بررسی ها و تجربه نشان داد كه اجرای طرح قرق در حفاظت از حیات وحش بسیار موفق بوده است از این رو 30 منطقه دیگر را در استان هایی همچون یزد، كرمان، اصفهان، تهران، مازندران و قزوین برای واگذاری به قرق به شورای عالی محیط زیست معرفی كردیم تا مورد بررسی قرار گیرد و پس از توافق بعنوان مناطق قرق جدید معرفی شوند.
مدیركل دفتر شكار و صید سازمان حفاظت محیط زیست اضافه كرد: در مراحل آخر جلب نظر سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری قرار داریم تا به تصویب برسد.
وی تصریح كرد: شاید سازمان محیط زیست برای شكار در مناطق غیر از قرق ها تصمیم هایی دریافت كند اما اولویت سازمان، تقویت قرق های اختصاصی در كشور است چون تجربه نشان داده كه بسیار موفق بوده است.
تیموری اظهار داشت: اگر قرقداری در منطقه قرق خود رشد جمعیتی خوبی داشته باشد مجوز شكار صادر می گردد اما اگر قرقداری به رشد مطلوب حیات وحش نرسیده باشد مجوز شكار داده نمی گردد و حتی در صورت ادامه این روند مجوز قرقداری وی هم لغو می گردد.
وی تصریح كرد: تا كنون در 5 منطقه قرق كنونی هیچ گزارشی در خصوص تخلف قرقدار مانند تصرف و یا فنس كشی دریافت نشده است، محدوده ای حدود 50 تا 100 هزار هكتار در قالب سند محضری در اختیار متقاضی قرار می گیرد كه اجازه هیچ دخل و تصرفی ندارد، بر مبنای مصوبه شورای عالی محیط زیست مجوز قرق برای متقاضی به مدت 5 سال صادر می گردد كه در صورت رضایت از عملكرد قرقدار تا 5 سال دیگر قابل تمدید است.

*** صدور مجوز شكار برای گراز به چهار روش
مدیركل دفتر شكار و صید سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: جمعیت گراز در كشور در شرایط مطلوبی است و از آنجائیكه همه چیز خوار است و زاد و ولد زیادی دارد به مزارع و كشاورزان صدمه وارد می نماید از این رو همواره درخواست برای شكار این حیوان زیاد است.
وی با اشاره به اینكه سازمان محیط زیست برای شكار گراز به چهار روش تصمیم گیری می كند اضافه كرد: در بیشتر استان ها شرایط گراز مطلوب است در بعضی استان ها مانند خوزستان و شمال جمعیت زیاد آن باعث ضرر و زیان كشاورزان می گردد از اینرو ادارات جهاد كشاورزی این استان ها این وضعیت را به ادارات كل محیط زیست این استان ها اعلام می كنند و محیط زیست برای میر شكار محلی مجوز شكار صادر می كند و دولت هم مبلغی از آنها بابت مجوز دریافت نمی كند این كار برای كاهش صدمه به كشاورزان انجام می گردد.
وی افزود: دستور العمل دوم به این صورت است كه برای اقلیت های دینی مجوز شكار صادر می گردد كه معمولا تعدادشان هم كم است و مبلغ 100 هزار تومان برای هر گراز از آنها دریافت می گردد كه امسال برای 20 استان صادر خواهیم كرد.
تیموری اضافه كرد: دستورالعمل سوم شكار توسط اتباع خارجی است كه قیمت آن بین هزار تا هزار و 500 دلار است كه البته قیمت نهایی با عنایت به اندازه دندان گراز مشخص می شود، قیمت مجوز شكار در كشورهای همسایه بین 200 تا 300 دلار است از این رو از شورای اقتصاد درخواست كردیم تا قیمت آن را در كشور تا حدودی متعادل كند.
وی درباره دستورالعمل چهارم اظهار داشت: در استان هایی كه هجوم جمعیتی گراز دارند مجوز انتفاعی صادر می نماییم، این مجوز در صورتی صادر می گردد كه سه روش قبل دراین استان ها جوابگوی جمعیت گرازها نباشد كه با هدف تعدیل جمعیت انجام می گردد. بعنوان مثال سال قبل برای 600 راس گراز در خوزستان پروانه انتفاعی صادركردیم كه در این روش باید برای هر گراز 80 هزار تومان به حساب دولت واریز نمایند.
تیموری تصریح كرد: البته در استان هایی كه گربه سانان بزرگ جثه مانند پلنگ داریم تلاش می نماییم تعدیل جمعیت گراز ها صورت نگیرد.
وی خاطرنشان كرد: البته شكار ناشی از پروانه انتفاعی نباید در داخل كشور مصرف شود و صادر شود یعنی متقاضی برای امكان صادرات آنرا به خارج از كشور داشته باشد.

*** لغو مجوز شكار پرندگان در صورت آلوده بودن به آنفلوانزا توسط سازمان دامپزشكی
تیموری اظهار داشت: سازمان محیط زیست هر سال دستورالعمل شكار پرندگان بومی و مهاجر را برای استان های مختلف صادر می كند اما از آنجائیكه چند سالی است بحث بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پیش آمده، اگر سازمان دامپزشكی منطقه ای را بعنوان منطقه آلوده به محیط زیست معرفی نماید هیچ مجوز شكاری برای آن مناطق صادر نخواهد شد و اگر هم صادر شده باشد لغو می نماییم.
وی درباره فریدونكنار توضیح داد: برای این منطقه مجوز شكار پرنده به روش' دوما ' صادر می نماییم اما در سه تا چهار دهه اخیر روش های پرخطری مانند دام های هوایی، كرس، شب دام و گذر رواج یافته كه به هیچ عنوان مورد تایید سازمان محیط زیست نیست.
تیموری اظهار داشت: سال قبل سازمان محیط زیست افراد متخلف زیادی را به دستگاه قضایی معرفی نمود و در حكم تمام آنها آمده كه باید روش های پرخطر را ترك كنند، به دلیل اهمیت مبحث همكاری خوبی میان سازمان محیط زیست، وزارت اطلاعات و استانداری مازندران شكل گرفته و امسال هم جلسات مختلف مشتركی برگزار شده است.
وی اضافه كرد: برگزاری جلسات زودهنگام برای این مورد نشاندهند حساسیت سازمان محیط زیست به این مقوله است كه امیدواریم امسال با كمك تمام دستگاه های مرتبط میزان تخلفات را تا حد زیادی كاهش دهیم.
وی با اشاره به اینكه سال قبل به دلیل وجود بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مجوزی صادر نكردیم اظهار داشت: اما سال 95 برای هر مجوز شكار به روش دوما 100 هزار تومان دریافت شد.
تیموری تصریح كرد: تابحال هم سازمان دامپزشكی به صورت كتبی گزارشی را دال بر آلوده بودن منطقه ای به سازمان محیط زیست اعلام نكرده است.
علمی**۹۰۱۴**9294**1440


1397/06/05
14:41:24
5.0 / 5
4865
تگهای خبر: آب , باد , جنگل , سازمان حفاظت محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه