ابتكار پروفسور كردوانی برای مقابله با گرد و غبار در زادگاهش عملیاتی می گردد

ابتكار پروفسور كردوانی برای مقابله با گرد و غبار در زادگاهش عملیاتی می گردد گل سپید ابتكار پروفسور كردوانی برای مقابله با گرد و غبار در زادگاهش عملیاتی می گردد


علی نقی حیدریان، مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از برنامه ریزی این اداره كل برای عملی كردن ابتكار پروفسور كردوانی در مورد مقابله با بیابان زایی اطلاع داد و اظهار نمود: این طرح امسال برای اولین بار در استان سمنان و در مقیاس كوچكی اجرا و در صورت توفیق در سال های آتی توسعه می یابد. وی ادامه داد: با عنایت به اینكه دكتر كردوانی از مفاخر استان سمنان و شهرستان گرمسار است تصمیم گرفتیم كه این طرح پایلوت را در زادگاه ایشان در گرمسار اجرایی نماییم. مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اینكه در سال 97 چند طرح احیاء در استان سمنان انجام می گردد اضافه كرد: منابع طبیعی استان در طرح های احیاء خود عموما از كاشت نهال تاغ استفاده می نماید اما با عنایت به طرح ابتكاری پرفسور كردوانی امسال در یكی از طرح های این اداره كل به جای تاغ از شن و سنگ ریزه استفاده خواهیم كرد. وی عنوان كرد: چنانچه اجرای این ایده كه هزینه كمتری در قیاس با سایر طرح های احیاء به همراه دارد در استان جواب دهد، در سال های آتی اجرای آن را به مناطق دیگر تعمیم خواهیم داد. حیدریان از اجرای طرح های احیاء دیگری در این استان اطلاع داد و بیان كرد: استفاده از بادشكن های زنده و غیرزنده یكی دیگر از طرح های احیاء در استان است كه امسال هم در دستور كار منابع طبیعی استان قرار دارد. وی با اشاره به اینكه در بادشكن زنده از كاشت درخت استفاده می شود، ادامه داد: در بادشكن های غیرزنده هم از سرشاخه های خشك درختان و یا از گونی و كیسه در مناطق بحرانی و بیابانی استفاده می گردد. در این روش كیسه ها را به صورت شطرنجی در مناطق بحرانی و بیابانی چیده و در داخل بخش شطرنجی بذر كاشته می گردد. وی با اشاره به اینكه استفاده از این شیوه هم هزینه كمی نیاز دارد اضافه كرد: از این شیوه در مناطق بیابانی و بحرانی كویر رضاآباد و خارتوران در شرق استان سمنان استفاده كردیم. به پروفسور پرویز كردوانی پدر علم كویرشناسی اعتقاد دارد با استفاده ریگ و شن می توان مانع از شكل گیری كانون های گردوغبار و پیشروی كویر شد. این كویرشناس برجسته ضمن منع مسئولان به استفاده از روش"مالچ پاشی"و موادنفتی كه اثرات سویی بر این مناطق به جا می گذارد سفارش می كند كه بهتر است برای تثبیت شن های روان و جلوگیری از گردوغبار از شن و ریگ بهره گرفته شود. كردوانی پیشتر با انتقاد از بی توجهی به نظرات كارشناسان داخلی اظهار داشته بود: متاسفانه مدیران تصور می كنند كه همه چیز باید وارداتی باشد تا كاربردی شود در حالیكه خیلی از نظریه های محققان ما همچون همین نظریه مقابله با ریزگرد و تثبیت شن های روان می تواند بعنوان الگو و ملاك عمل برای تمام كشورهای دنیا قرار گیرد.
وی با اشاره به اینكه هر روشی كه مورد استفاده قرار می گیرد باید ارزان، زود بازده و دایمی بوده و محیط زیست را آلوده نكند اظهار داشت: مالچ ماده ای نفتی و گران است، ضمن اینكه علاوه بر بوی بد آن، زمین را هم سیاه و نازیبا كرده و دمای هوا و حرارت در آن منطقه را بالا می برد، همینطور به مرور مانع از نفوذ باران در زمین شده و همین اثرات سویی به همراه دارد. كردوانی، استفاده از شن را راهكاری ارزان و مناسب دانسته و بیان می كند: این یك روش دائمی است و اگر یك بار استفاده گردد نیاز به استفاده مجدد آن نیست. ضمن اینكه شن هیچ تاثیر سوء و بدی در منطقه هم به جا نمی گذارد.
انتهای پیام ۴۵۲۳۷

1397/04/11
22:43:50
5.0 / 5
5235
تگهای خبر: آب , باد , بحران , منابع طبیعی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه