نسخه گیاهی برای درمان اقتصاد ایران
گل سپید: تهران – خیلی از صاحب نظران حوزه گیاهان دارویی معتقدند ظرفیت موجود در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی ایران به تنهایی می تواند تحولی عظیم در اقتصاد كشور تولید كند، مانند كشورهای چین و هند كه بخش عمده ای از چرخه اقتصادی آنها بواسطه این حوزه می چرخد.
به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری شامگاه دوشنبه و در ادامه برگزاری اولین پویش ملی گیاهان دارویی كه اواخر بهمن ماه امسال با حضور برترین شركت های تولیدكننده گیاهان دارویی و شركت های داروسازی گیاهی در برج میلاد برگزار شد، میزبان نشست هم اندیشی با كارآفرینان و فعالان حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی برای دستیابی به اقدام ملی و راهگشا در این حوزه بود.
حوزه ای كه به قول دكتر پیمان یوسفی آذر مشاور وزیر جهاد كشاورزی و مسوول طرح ملی گیاهان دارویی در این نشست، قابلیت تبدیل شدن به مهمترین بخش اقتصادی كشورمان را داراست و حتی می تواند با صنعت نفت برابری كند.
این مقام مسوول در این نشست كه باحضور چند نماینده مجلس شورای اسلامی همراه بود، طراحی و تدوین یك برنامه در حوزه داخلی و همینطور بین المللی در این بخش را بسیار ضروری خواند.
وی اظهار داشت: مسئله اصلی در نشست امروز آن است كه برای پیشبرد و اثرگذاری حوزه گیاهان دارویی در اقتصاد كشور كه البته در راس آن محصول زعفران به عنوان طلای سرخ و محصولی ملی كشور جای دارد چه باید كرد.
محصولی استراتژیك كه به قول حمید محلاتی از فعالان حوزه زعفران كشور تا سال 2015 سهم بازارمان در دنیا 97 درصد بوده است، در صورتی كه در 2017 سهم مان به 85 درصد كاهش یافته است.
طبق اظهارات فعالان عرصه گیاهان دارویی در این نشست، سهم كشور اسپانیا از تولید زعفران از 6 درصد امروز به حدود 14 درصد افزایش یافته ضمن اینكه متاسفانه پیاز این محصول بوسیله برخی سودجویان از كشور قاچاق شده و حتی این محصول در بعضی از كشورها همچون افغانستان در حال تبدیل به برند شدن است و در كشمیر و مراكش هم تولید و صادر می گردد و به شكلی زنگ خطر را برای زعفران ایران كه 85 درصد زعفران دنیا را تولید می كند به صدا درآورده است.
همچنین طبق اظهارات آنان با عنایت به اینكه مناطق مختلف كشورمان با معضل كم آبی دست و پنجه نرم می كند و زمین های بسیار زیادی بلااستفاده است، محصول زعفران از قابلیت اشتغالزایی بالایی برخوردار می باشد و می توان پیاز زعفران را برای كشت دركشور انتشار داد و كشت این محصول را از خراسان به سایر مناطق هم گسترش داد.
دكتر نفیسه حسینی یكتا رییس انجمن طب ایرانی در این نشست با بیان اینكه، دیكته نانوشته غلط ندارد، اظهار داشت: درواقع شجاعت كسی كه جرات می كند برای نخستین بار دیكته ای را می نویسد قابل تحسین است.
وی با اشاره به اینكه، برگزاری پویش بهمن ماه امسال فعالان عرصه گیاهان دارویی و طب سنتی اتفاق مباركی بود و این پویش در جهت سند طب ایرانی برگزار گردید در عین حال اظهاركرد: البته به عنوان نخستین پویش دارای نقاط قوت و ضعفی بود كه می بایست با همفكری یكدیگر با اقدامات اجرایی رقم برطرف شوند.
رییس انجمن طب ایرانی درادامه، بزرگترین نقطه قوت پویش فعالان حوزه گیاهان دارویی در بهمن امسال را درگیر شدن بخش خصوصی دانست.
وی با تاكید براینكه، ظرفیت موجود در طب ایرانی و گیاهان دارویی می تواند یك تحول در كل اقتصاد ایران تولید كند، كشورهای چین و هند را همچون كشورهایی نام برد كه بخش عمده ای از چرخه اقتصادی آنها بواسطه طب سنتی و گیاهان دارویی می گردد.
حسینی یكتا افزوزد: تمام ایده هایی كه در كشور چین درحوزه گیاهان دارویی وجود دارد با حمایت دولت و از جانب بخش خصوصی اجرا و از همان ایده ها كه البته قوی تر از آنها در ایران موجود است، در بخش گیاهان دارویی، درمان و سلامت استفاده می گردد.
البته و در ادامه این نشست هریك از فعالان و تولیدكنندگان حوزه گیاهان دارویی ضمن تاكید بر اهمیت این مقوله در سرفصل اقتصاد كشورها به موانع و مشكلات پیش ِپای توسعه طب ایرانی پرداختند و هریك راهكاری عرضه كردند.
حاضران این نشست در سخنانی، عدم توجه لازم و بی توجهی به برنامه ریزی دراز مدت در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی با عنایت به نقش اثرگذاری كه این حوزه در بهبود شاخص های كلان اقتصادی برخوردار است، تعیین استانداردهای داخلی بیش از چارچوب های علمی پذیرفته شده دنیا، قاچاق پیاز زعفران، نبود متولی مشخص حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی در كشور و موازی كاری، عدم اجرایی شدن سند ملی گیاهان دارویی و طب ایرانی، عدم كنترل تعرفه های وارداتی، جدایی بخش طب از گیاهان دارویی، نبود آموزش های پایه در این حوزه و همینطور عدم نبود یك رسانه تخصصی را همچون مشكلات این حوزه برشمردند.
**رفع معضل بیكاری در گرو توجه به مزیت های نسبی مناطق
محمد خدابخشی نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی هم یكی از حاضران نشست هم اندیشی كارآفرینان و فعالان حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی با معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری بود اظهاركرد: بر مبنای آمایش های سرزمینی انجام شده گیاهان دارویی یكی از مزیت های نسبی شهرستان الیگودرز است و مهمترین مشكلی كه در سطح ملی با آن مواجه هستیم مشكل بیكاری است.
وی اظهار داشت: ما اگر بخواهیم با نگاه برنامه مشكل بیكاری را رفع نماییم بایستی به مزیت های نسبی مناطق تكیه نماییم كه البته در حوزه انتخابیه بنده گیاهان دارویی به علت ارتفاعاتی كه الیگودرز و زاگرس میانی از آن برخوردار می باشد همچون مزیت های نسبی به حساب می آید.
خدابخشی كه برای دومین بار در جمع فعالان گیاهان دارویی حضور یافته بود اعلام نمود كه زمینه همكاری و پشتیبانی از افراد و شركت های علاقمند به سرمایه گذاری و فعالیت در حوزه گیاهان دارویی شهرستان الیگودرز با استفاده از اهداء زمین، تامین آب و عرضه وام بصورت كامل مهیا است.
وی با اشاره به رایزنی با بعضی از نهادهای حاكمیتی منطقه برای پشتیبانی از سرمایه گذاران حوزه گیاهان دارویی اظهاركرد: اگر بخش خصوصی علاقمندباشد در منطقه ما سرمایه گذاری كند به نسبت 50 -50 با یكی از نهادهای حاكمیتی می تواند شریك شده و البته تا 50 میلیاردتومان آمادگی پشتیبانی از سرمایه گذاری وجود دارد.
این نماینده مجلس ادامه داد: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) هم نیز تا 49 درصد مجاز به سرمایه گذاری در مناطق كمتر توسعه یافته است ضمن اینكه وزارت صنعت، معدن و تجارت به نسبت 20 -80 آماده پشتیبانی از سرمایه گذران حوزه گیاهان دارویی است.
**تسهیلات میلیاردی برای كارآفرینان حوزه گیاهان دارویی
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم كشور هم در جلسه كارآفرینان صنعت گیاهان دارویی از عرضه تسهیلات میلیاردی به كارآفرینان حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی به منظور رونق اشتغال روستائیان كشور اطلاع داد.
سید ابوالفضل رضوی در سخنانی اضافه كرد: مشكل عمده حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی به عنوان یك سرمایه عظیم كه ارزش افزوده آن از خیلی از بخش های اقتصادی قابل مقایسه نیست، دردرجه نخست متخصصان این حوزه و بعد دست اندكاران دولتی هستند.
وی با اشاره به اینكه مفهوم توسعه برنامه ای جمعی و هدفدار، منظم، تدریجی در جهت بهبود زندگی افراد جامعه است، تصریح كرد: ما به جهت برخورداری از مسئولیت، ثروت و دانشی كه از آن بهره مند هستیم در قبال زندگی مردم مسئول هستیم.
رضوی با اشاره به اینكه شما دارای توان فراوری و تجارت هستید و كشاورز هم توان تولید برخوردار است، اضافه كرد: بیش از 90 درصد محصولات كشاورزی ما از جانب كشاورزان تولید می گردد و ورود امروز من به این نشست ساختن زندگی مناسب برای روستائیان كشور است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم كشور تاكیدكرد: ما قصد داریم پروژه هایی برای روستائیان تعریف نماییم كه آنها مجبور نباشند كه وام گرفته و از پرداخت اقساط شان ناتوان باشند، هدف ما توانمندسازی و اشتغالزایی و افزایش درآمد روستائیان است.
وی ضمن تاكید بر تولید شركت های بزرگ تولید و فراوری گیاهان دارویی با مشاركت روستائیان بر مبنای وضعیت اقلیمی مناطق مختلف كشور، به حمایت تسهیلاتی این معاونت از كارآفرینان بخش گیاهان دارویی اشاره و خاطرنشان كرد: سقف وام هایمان برای هر پروژه 8 میلیاردتومان واگر پروژه بین استانی باشد این میزان تسهیلات به 15 میلیارد تومان با سود حداكثر شش درصد افزایش می یابد.
وی با بیان اینكه، مشكل روستائیان تنها با اقداماتی نظیر تضمین خرید محصول رفع نخواهد شد، اظهاركرد: اگر روستاییان در كار شما به عنوان تولید كنندگان داروهای گیاهی مشاركت داده شوند حمایت های تسهیلاتی مناسبی را دریافت خواهید كرد.
گزارش از: یوسف درویشی
علمی ** 1836 **1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب