رییس سازمان هواشناسی: حرف های غیرعلمی درحوزه آب مطرح می گردد

رییس سازمان هواشناسی: حرف های غیرعلمی درحوزه آب مطرح می گردد گل سپید: تهران- رییس سازمان هواشناسی كشور اظهار داشت: در باره حوزه آب حرف های غیرعلمی زده می گردد كه در واقع نشانی غلط دادن است.


به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، داود پرهیزگار امروز سه شنبه در نشست دفتر مجمع ملی IPCC (هیات بین دولتی تغییر اقلیم) اضافه كرد: زنگ خطر تاثیرات تغییر اقلیم به صدا درآمده و ما در حد توان خود در این باره صحبت كردیم اما همچنان شاهد می باشیم كه حرف های غیراقلیمی در این زمینه مطرح می گردد.
وی اظهار نمود: اینكه گفته می گردد با باروری ابرها مشكل كم آبی حل می گردد هیج جای دنیا ثابت نشده است؛ ۷۰ سال از سابقه باروری ابرها در دنیا می گذرد و تابحال ۵۰ تا ۶۰ كشور باروری انجام دادند. این سابقه در ایران به ۴۰ سال پیش بر می گردد اما هیچ مقاله ای پیدا نمی گردد كه ادعا كند توانستیم از این طریق مشكل كم آبی را حل نماییم.
وی اظهار داشت: شنیده می گردد كه حتی استاد دانشگاه ادعا می كند توانستیم با باروری ابرها به اندازه سدهای كارون و كرخه آب با قیمت لیتری ۶ریال تولید كنیم؛ مردم هم این گفته را قبول می كنند، حال چگونه می خواهید به مردم بگویید كمتر آب مصرف كنید.
وی به طرح های انتقال آب هم اشاره نمود و اضافه كرد: این ها طرح های ژول ورنی و درحد رویاست. انتقال آب ازدریای عمان به كرمان مطرح می گردد به جهت اینكه می خواهند صنعت فولاد راه اندازی كنند، بیایم برعكس عمل نماییم یعنی فولاد را به سمت دریای عمان ببریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: IPCC یك مرجع رسمی و مورد وثوق سازمان ملل و سازمان هواشناسی جهانی برای بررسی تغییر اقلیم در سطح جهانی است كه از سال ۱۹۸۸ تشكیل شده و تابحال پنج گزارش در بحث گرمایش جهانی تهیه و مورد تایید قرار گرفته است.دراین گزارش ها اشاره شده كه دمای كره زمین یك درجه افزایش یافته است كه ناشی از افزایش انتشار گازهای گلخانه ای و دی اكسید كربن است.
رییس سازمان هواشناسی ادامه داد: انتشار گازهای گلخانه ای علاوه بر گرم شدن سبب اسیدی شدن اقیانوس ها شد كه این مساله هم از این جهت به محیط زیست صدمه وارد كرد.
وی اظهار داشت: بر مبنای بررسی های انجام شده چهار سناریو برای تغییر اقلیم عنوان شد كه خوشبیانه ترین آن این است كه تمام كشورها به تعهد خود در كاپ ۲۱ ( نشست تغییر اقلیم پاریس) عمل كنند و نسبت به كاهش انتشار گازهای گلخانه ای عمل كنند تا شاهد كاهش انتشار گازهای گلخانه ای باشیم.
وی اضافه كرد: بر این اساس ایران متعهد شده است تا سال ۲۰۳۰، چهار تا ۱۲ درصد گازهای گلخانه ای خویش را كم كند.
پرهیزگار اظهار نمود: ایران در سال ۲۰۱۱ در زمینه انتشار گازهای گلخانه ای مقام ۹ جهان را داشت كه در سال ۲۰۱۵ به رتبه هشتم رسید.
وی تصریح كرد: در خوشبیانه ترین حالت اگر كشورهای متعهد به نشست پاریس به تعهدات خود پایبند باشند تا سال ۲۰۹۰ تا ۲۱۰۰ تغییرات چشمگیری رخ نخواهد داد و دما تا حدود ۱.۵ درجه افزایش می یابد اما بدترین حالت این است كه اگر نحوه انتشار گازهای گلخانه ای به همین صورت تداوم یابد و كشورها به تعهداتشان پایبند نباشند، مانند امریكا كه از آن خارج شد، خروجی مدلها نشان داده است دمای زمین پنج تا ۶ درجه گرمتر خواهد شد.
به گفته پرهیزگار، روند گرما در منطقه خاورمیانه بیشتر خواهد بود و بیشترین صدمه را از تغییر اقلیم خواهد داشت.
وی اضافه كرد: بررسی ها نشان داده است دمای ایران دو درجه افزایش یافته است، علاوه بر این شاهد كاهش بارندگی تا ۱.۱ میلیمتر در سال بودیم، در ۵۰ سال قبل حدود ۵۰ میلیمتر كاهش بارندگی داشته ایم.
وی تصریح كرد: اگر این روند گرم شدن ادامه یابد باز هم كاهش بارندگی در كشور ادامه خواهد یافت كه در غرب و شمال غرب بیشتر خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: گزارشی درباره تغییر اقلیم و تاثیر آن تهیه و برای مقامات عالی رتبه كشور از مقام معظم رهبری، سران سه قوه، وزرا، روسای كمیسیون ها در مجلس ارسال كردیم كه طی این گزارش زنگ خطرها را برای مسولان به صدا در اوردیم.
وی اضافه كرد: در این گزارش، موضوعی را مطرح كردیم در خصوص اینكه بررسی نماییم تا مشخص شود تغییر اقلیم و گرمایش جهانی به چه مناطقی از كشور صدمه وارد كرده است.
وی به تخلیه روستاها اشاره نمود و اظهار داشت: حوزه سكونتگاه ها از مهمترین مسایلی است كه مطرح می گردد چون بخش های زیادی از روستاها بخصوص در شرق و مركز كشور تخلیه شدند و ساكنان آن مهاجرت كردند.
ریسس سازمان هواشناسی تصریح كرد: توسعه باید بر مبنای توان اقلیمی منطقه صورت گیرد اگر بیش از توان توسعه صورت گیرد، یعنی بارگذاری بیش از اندازه روی خرد اقلیم انجام داده ایم كه نتیجه آن وضعیت كنونی دریاچه ارومیه، تالاب گاوخونی و رودخانه كارون می گردد.
وی اظهار نمود: ما همواره تاكید می نماییم كه با شرایط جوی نمی گردد جنگید اما گوشی بدهكار نیست، وقتی در منطقه ای خشك زندگی می نماییم آب حكم طلا دارد، این اقلیم منطقه است و نمی توانیم تغییر دهیم.
وی درباره lPCC اظهار داشت: سارمان هواشناسی مرجع ملی این مجموعه است اما تابحال ساختار درستی نداشته است بر این اساس ساختاری اداری برای آن تعریف كردیم كه بزودی برای مصوب شدن ارسال خواهیم كرد و در سطح كشور یك اداره پیگیر آن خواهد بود.
وی تصریح كرد: اگر این مرجع قوی عمل كند و بتوانیم مستندات قوی ارائه دهیم حتی می توانیم از كشورهایی كه اقدامات انها باعث گرم شدن كشور ما شده است، درخواست غرامت نماییم.
وی اظهار داشت: عمده مشكل كشور ما لابی هایی است كه برخی سیاسیون انجام می دهند، مثلا یك نماینده مجلس می خواهد خوب عمل كند و فولاد را به اصفهان می برد كه نتیجه آن وضعیت امروز زاینده رود است، وفتی مباحث علمی جایش را به مباحث سیاسی می دهد این مشكلات پیش می آید.
وی تصریح كرد: لازم است IPCC ایران خودش را قوی تر نشان دهد.
علمی ** 9014 **1440
خبرنگار: كیمیا عبدالله پور** انتشار: گلشن


1396/11/24
14:21:14
5.0 / 5
4784
تگهای خبر: آب , بارندگی , دریا , هوا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه