مالچ پاشی به منطقه حفاظت شده میشداغ نرسید
گل سپید: اهواز - رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دشت آزادگان انجام عملیات مالچ پاشی در منطقه حفاظت شده میشداغ را رد كرد و اظهار داشت: برای آهوان كمیاب میشداغ باز «منطقه امن»در دست طراحی است.
علیرضا ری شهری شنبه در گفت وگو با ایرنا گفت: منطقه حفاظت شده میشداغ (مشداخ) بسیار وسیع است و بخشی از كانون های گرد و غبار منطقه در آن قرار دارد، كه منابع طبیعی درصدد مالچ پاشی و نهالكاری این منطقه بود.
وی اضافه كرد: پیمانكاران اداره كل منابع طبیعی برای انجام مالچ پاشی وارد منطقه شده بودند، كه با نمایش نقشه های منطقه حفاظت شده از ورود آنها جلوگیری شده و هم اكنون عملیات به خارج از منطقه حفاظت شده، محدود شده است.
در روزهای اخیر یكی از محیط بان های منطقه حفاظت شده میشداغ با انتشار تصاویر مالچ پاشی در منطقه حفاظت شده میشداغ، در صفحه اینستاگرام خود، نسبت به تهدید گونه آهوی كمیاب این منطقه آگهی داده بود. به دنبال انتشار وسیع این تصاویر در شبكه های اجتماعی، ظهرابی معاون سازمان حفاظت محیط زیست دستور بررسی این سوژه را به مدیركل حفاظت محیط زیست خوزستان داد.
ری شهری افزود: عملیات مالچ پاشی با هدف مهار كانون های گرد و غبار الان در جنوب و شرق منطقه حفاظت شده میشداغ و خارج از حوزه مدیریت محیط زیست، در حال انجام می باشد.
وی با اشاره به اینكه زیستگاه جانوران را نمی توان به مناطق حفاظت شده محدود دانست اضافه كرد: جانوران در هر نقطه كه احساس آرامش داشته باشند زندگی می كنند به صورتی كه دیده شده جانورانی كه قبل از این خارج از منطقه حفاظت شده بودند، این منطقه را برای زیست انتخاب كرده اند.
ری شهری هر نوع فعالیت انسانی در اطراف مناطق حفاظت شده را تهدیدی برای حیات وحش و زیستمندان آن دانست و گفت: برای برقراری آرامش در منطقه حفاظت شده میشداغ باید همه فعالیت های انسانی را متوقف كرد، به صورت مثال جاده مرزی و ترانزیتی چذابه كه جنب منطقه حفاظت شده قرار دارد، محل تردد خودروهای گوناگون است، خصوصاً در روزهای اربعین حسینی تعداد زیادی از زوار و خودروها و حتی خودروهای نظامی از این محل تردد می كنند، همین طور صنایع نفت و طرح آبرسانی غدیر و روستایی كه در منطقه قرار دارد باز هر كدام به شكلی تهدیدی برای این منطقه به شمار می آیند.
به گفته وی، منطقه حفاظت شده میشداغ از لحاظ تنوع زیستی بسیار غنی است و علاوه بر آهوی كمیاب، زیستگاه قوچ و میش، هوبره و دراج است و برخی خزندگان خاص باز در آنجا زندگی می كنند.
ری شهری اشاره كرد: طراحی «منطقه امن» برای آهوهای كمیاب میشداغ در حال انجام می باشد، این منطقه فراتر از منطقه حفاظت شده است و نباید هیچ فعالیت انسانی در آن صورت گیرد.
وی در ادامه، استفاده از مالچ نفتی را راهكار مناسبی برای مهار كانون های گرد و غبار ندانست و اظهار داشت: بهترین راهكار این است كه وزارت نیرو (سازمان آب و برق) حقابه تالاب هورالعظیم را كه در نزدیكی این منطقه قرار دارد، تامین كند، چونكه با پرآب شدن تالاب و بالا رفتن رطوبت در منطقه، این منطقه باز متاثر میگردد و كانون های گرد و غبار باز تثبیت می شوند.
میشداغ (به زبان محلی مشداخ) یكی از مناطق كویری منحصربفرد با وسعت 60 هزار هكتار در غرب خوزستان بین شهرهای بستان و عبدالخان در شهرستان دشت آزادگان (منطقه مرزی فكه) قرار دارد كه از سال 90 به منطقه حفاظت شده ارتقا یافت.
آهو یا غزال میشداغ همچون گونه های خاص و در معرض انقراض خوزستان و تنها گونه آهویی است كه در زیستگاه خود به صورت طبیعی و آزاد زندگی می كند. این گونه آبان ماه امسال در بانك ژن جهانی ثبت شده و برای اولین بار بعنوان یك زیرگونه جدید از گونه های آهو قرار گرفته است.
نماد این غزال 2 حفره بزرگ روی صورت یا اصطلاحا «چال روی گونه» است. این آهو بومی منطقه بین النهرین است. قلمروش از میشداغ و بستان تا دشت عباس و عراق است و این شاخص ها سبب شده حمایت شود.
جنگ تحمیلی هشت ساله و طرح های توسعه در منطقه شامل راه اندازی كانال پای پل، اراضی كشاورزی و بتازگی طرح های عظیمی مثل طرح خط لوله آب غدیر و احداث بازارچه مرزی چذابه كه محور ترانزیتی ایران و عراق مهمترین تهدیدات آهوی میشداغ به شمار می آیند.
9754/6002
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب